:

About Ukraina

About Ukraina. Alexa migunani kanggo studets manca
  • 00

    dina

  • 00

    jam

  • 00

    menit

  • 00

    detik

Ukraina iku sawijining negara ing Eropah Wétan. Ukraina wewatesan Belarus kulon , Federasi Rusia ing sisih wétan lan lor, Poland, Slowakia lan Hongaria ing sisih kulon, Rumania lan Moldova kulon. Kidul Ukraina sakabeheng dening Segara ireng lan Segara Azov.


Wilayah Ukraina punika 603,628 km², nggawe negara paling gedhé ing bawana Eropah. Titik paling dhuwur ing Ukraina iku Mt. Hoverla ing pagunungan, karo elevasi 2061 m (bab 6762 ft).


on August 24, 1991 parlemen Ukrainia diadopsi undhang Kamardikan kang parlemen ngumumaké Ukraina minangka negara demokratis sawijining. Ukraina iku sawijining negara kesatuan dumadi saka 24 provinsi, republik otonomi (Crimea).


Ukraina wis potensial ekonomi substansial. Sektor tombol ekonomi industri. Iku akun kanggo sisih paling pendapatan nasional. Agriculture penting uga.


Co-operation karo organisasi financial internasional, karo International babakan dhuwit Dana (IMF), bank-bank International lan Eropa rekonstruksi lan pembangunan (IBRD lan EBRD) mbantu kanggo introduce program stabil financial lan narik kawigaten sumber kredit hak istimewa kanggo ekonomi negara.


Ukraina wis biasane sedheng Continental iklim. Udan disebarake disproportionately; iku paling dhuwur ing sisih kulon lan lor lan paling ing sisih wétan lan kidul-wétan. Western Ukraina ditampa watara 1,200 millimeters (47.2 ing) presipitasi tahunan, nalika Crimea ditampa watara 400 millimeters (15.7 ing). Winters beda-beda saka kelangan bebarengan Segara Ireng kanggo kadhemen daratan luwih. Suhu mangsa rata-rata punika saking -8˚C kanggo -12˚C (saka + 17.6˚F kanggo + 3F). Ing wilayah kidul suhu mangsa kira 0˚C (+320F). Suhu panas saben: saka + 18C kanggo + 25˚C (saka + 64.4˚F kanggo + 77˚F) nanging sak awan iku bisa tekan + 35C (+95f).


saking populasi Ukraina iki kira-kira ing 45,426,200 ing Januari 2014. Kutha paling gedhé ing Ukraina iku Kyiv (ibukutha Ukraina). Ukraina dipanggoni déning wakil saka 128 bangsa, bangsa, lan ètnis.


negara basa Ukraina Ukrainian. Russian, kang ana ing basa resmi de facto saka Uni Soviet, wis digunakake, utamané ing wétan lan kidul Ukraina. Ana sawetara kelompok ngandika Crimean-Tatar, Romania, Polish, Hungarian lan basa.

Agama: Pracaya kagungane sawetara agama. Orthodox lan Katulik Yunani (Katulik Ukrainia saka Ritus Byzantium) sing paling gedhe.

Hryvna iku itungan nasional saka Ukraina. Wis ana mata uang nasional wiwit September 2, 1996.


Modern budaya Ukraina wis akèh ing umum karo budaya Rusia lan Belarus. Iku cukup dingerteni kabeh telung bangsa duwe werna sajarah lan asal saka Kievan Rus, nanging sak abad 13 padha wiwit ngembangaké minangka bangsa individu lagi saiki. History nduduhake sing saben bangsa cenderung kanggo nggawe Legenda lan crita bab latar sawijining. acara sajarah sing asring dipun artosaken ing cara wong kepéngin ndeleng wong, nanging sing ora ateges iki cara acara nyata njupuk Panggonan.


Ngerti pora?

  • Swara 500 kutha ing Ukraina padha didegaké luwih saka 900 taun ago, uga 4,500 desa Ukraina luwih saka 300 taun.
  • Luwih saka 150-ewu monumen budaya, history, lan Arkeologi nggambarake sajarah apik banget saka wong Ukraina. 80 % saka monumen Kyivan Rus epoch (IX – abad XII) sing klempakan ing wilayah saka Ukraina.
  • Penggalian saka kutha-kutha kuna ing Tira, Olvia, Chersonese, Panticapea dating saka B.C abad ka-5. uga benteng banget dibangun ing abad kaping-14-15 dening Italia saka Genoa, dumunung ing Crimea.
  • Luwih saka 600 musium introduce bukti paling pinunjul lan kapribaden saka sajarah lan budaya Ukraina.
  • Ukraina wis geografi banget lan warna, iklim, lan alam apik. operator tourism Ukraina nimbang Segara Ireng lan Crimea minangka sing becik Panggonan kanggo gunung, bicycling gunung, rock climbing lan nyilem. Gunung-gunung Carpathian iku panggonan tradisional kanggo ski, gunung lan kayaking.
  • Akeh wilayah saka Ukraina wis disimpen asli suku sing. Mulane turis duwe kesempatan sing apik kanggo njaluk kenalan karo budaya nasional, songs, tarian, lan jajanan.

diakoni 2018-2019 mbukak ing Ukraina

Kabeh siswa manca sing olèh sinau ing Ukraina. Sampeyan bisa aplikasi karo Diakoni Center Ukrainian.

Kantor diakoni ing Ukraina

email: ua@admission.center Viber / Whatsapp:(+380)-68-811-08-39 Address: Nauki Avenue 40, 64, Kharkiv, Ukraina. aplikasi SAIKI
aplikasi online Diakoni Center Global Kontak & Support