:

Biaya sing manggen ing Ukraina

Biaya sing manggen ing Ukraina. Siswa manca sing sregep
  • 00

    dina

  • 00

    jam

  • 00

    menit

  • 00

    detik

Kanggo mangerteni biaya urip ing Ukraina iku langkah penting kanggo kabeh mahasiswa manca. Ukraina iku salah siji saka negara european murah sing ndadekake siji saka pilihan sing paling apik kanggo sinau ing luar negeri ing Eropah. Saka artikel iki sampeyan bakal mangerteni rega akomodasi, transportasi, pangan, kain lan umum biaya urip ing Ukraina. Sampeyan uga bakal sinau sawetara tips migunani kanggo mahasiswa foreing ing Ukraina. Ukrainian Diakoni Center analisa prices ing Ukraina lan thats laporan kita:

Dhuwit lan itungan ing Ukraina

Sadurunge kita miwiti ngomong bab prices, kita arep kanggo pitutur marang kowe bab dhuwit ing Ukraina.

itungan Nasional Ukrainia Hryvnia (UAH). 1 USD = 25 hryvnia.

Itungan nasional saka Ukraina banget ambruk sawetara taun Aho. Senadyan kasunyatan sing iki masalah amba kanggo negara, iku kauntungan gedhe kanggo siswa manca. Saiki sampeyan bisa njaluk liyane kanggo dhuwit padha yen njupuk dolar USD karo sampeyan.

Sampeyan ora bisa mbayar dolar utawa itungan liyane. Mung hryvnia ndadeake pembayaran. Kabeh itungan manca bisa diijolke ing bank-bank, kantor exchange, stasiun sepur lan bandhara. Iki ora masalah. cabang Bank banget umum. Muaturun ora nggunakake kantor exchange ing bandara. Ing tingkat paling sarujuk ing cabang bank iku.

Accommodation

Meh kabeh universities ing Ukraina wis hostels dhewe. siswa International bisa manggon ana. Pangaos kanggo kamar ing hostel bakal saka $ 40 USD kanggo $ 100 USD. Ing akèh kasus, sampeyan bakal manggon ana ing kono karo 1 utawa 2 roommates.

Siswa seneng nyewa flat. Ing sawetara kasus, yen padha nyewa warata kanggo sawetara bangsa, bisa liyane duwe bathi.

Ing sawetara rega Apartemen banget dhuwur. Iku gumantung ing kutha, ukuran apartemen lan lokasi (tengah utawa pinggiran).

kanggo examle, sampeyan bisa nyewa 1 kamar warata kanggo $ 100 USD adoh saka pusat. Utawa malah ing tengah ing kutha-kutha cilik.
3 kamar warata biaya sing bakal $ 600 USD lan liyane. Biaya apartemen gumantung ing kahanan ndandani apartemen lan furniture. Kita saestu nyaranake siswa nemtokake ngarsane Furnitur sadurunge nyewakake apartemen. Akèh mahasiswa manggon ing asrama lan mbayar luwih saka $ 70 saben sasi. Wong-wong sing sewo apartemen, biasane mbayar luwih saka $ 150. Iku kabeh gumantung ing kabutuhan.

Kutha paling larang sing Kyiv, Odessa. Little murah sing Lviv, Kharkiv, Dnipropetrovsk.

kutha-kutha kayadéné Kherson, Mykolaiv, Poltava, Ivano-Frankivsk, Chernivtsi bakal luwih murah saka kutha ndhuwur.

transportasi

Uga item penting sah. biasane, yen manggon ing hostel universitas kang, dumunung cedhak lan sampeyan ora perlu kanggo nggunakake transportasi tekan kanggo sinau. However, sampeyan isih pengin pindhah menyang panggonan liyane saka kutha, kanggo pindhah kanggo seneng-seneng utawa lelungan ing saindhenging negara.
Transportasi iku uga banget mirah ing Ukraina.

Siji-cara tiket transportasi lokal (bus, tram, sepur, trolley-bus, etc) biaya sing bakal $ 0.4 USD - $ 0.7 USD.

pass saben wulan kanggo sepur diwiwiti saka $ 8 USD kanggo $ 12 USD (ana sawetara variasi saka pass).

Taxi biaya sing bakal $ 2 - $ 3 USD liyane $ 0.45 USD saben 1 km (diwiwiti saka 5th km)

Gasoline (1 liter) biaya sing bakal $ 0.85 - $ 1.05 USD

Food

Ukraina iku negara agraris karo akèh tradhisi masak. Aja manawa, yen sampeyan pengin, sampeyan bakal sinau akèh saka resep-resep sing menarik lan sedhep. kene, wong arang supaya pizza lan cepet pangan ing ngarep. biasane, padha tuku produk ing pasar utawa ing toko lan cook ing themeselves ngarep. Kita kasurung mahasiswa apa padha, iku banget ekonomi lan marem.

Masyarakat asring tuku pangan ing pasar. Iku banget trep, nanging disaranake siswa ora kanggo supaya langsung apa. Sayange, sampeyan ora duwe pengalaman cekap saka panggonan ing Ukraina, sampeyan bisa cidra ing pasar.
Iku luwih apik kanggo nggunakake supermarket gedhe toko, kene rega minangka kurang blanja akeh luwih gampang.

Paling supermarket kondhang:

  • Amstor
  • ATB
  • Asan
  • METRO

Sampeyan ketemu wong nang endi wae.

OK, saiki bab prices:

  • susu (1 liter) - $ 0.5 - $ 0.9 USD
  • Panggang - $ 0.35 - $ 0.5 USD
  • Gabah (1kg) - $ 0.8 - $ 1.1 USD
  • endhog pitik (10) - $ 0.9 - $ 1 USD
  • kentang (1kg) - $ 0.4 - $ 1 USD (gumantung saka wektu taun)
  • Water (1.5 liter ing botol) - $ 0.3 - $ 0.5 USD
  • Botol anggur (0.5 liter) - $ 5 - $ 25 USD
  • Botol bir (0.5 liter) - $ 0.4 - $ 1 USD.
  • Cigarettes (Malboro) - $ 1 USD.

Iku nomer sethitik saka produk, nanging kita mikir sing ndeleng, sing prices tenan kurang.

Busana lan klambi

titik gegeran. Kita ora bisa ngomong sing sandhangan sing mesthi mirah. Aku ora njupuk menyang akun item branded larang.

1 Pasangan saka Jeans wiwit saka $ 40 USD.

1 panas sugih wiwit saka $ 40 USD.

1 Pasangan saka shoes wiwit saka $ 20 USD. sepatu mlaku apik ora luwih murah tinimbang $ 100

Total biaya urip ing Ukraina saben sasi

Of course, kita kabeh ngerti yen biaya urip gumantung ing wong.
Wong urip sederhana ukiran lan meh ora nglampahi dhuwit ing hiburan, lan piyantun tansah dadi kanggo ing boutique paling modern lan katelu.

Ayo kang katon ing tokoh iki. Upah minimum ing Ukraina, miturut angger-anggering Toret, mung $ 62 USD. Ing saben gaji saka spesialis IT - 325 USD ,buruh medical - $ 250, wong sing wis mung miwiti karir - 100-150 dolar.

dadi, Sampeyan bisa aran nyaman, mbuwang $ 200 saben sasi (kalebu kamar rent ing asrama).

Yen sampeyan saged nglampahi $ 500 saben sasi, sampeyan bisa manggon ing apartemen gedhe, tuku iku beda lan asring fun.

Tulung dicathet: Fees Universities kuliah ora kalebu ing biaya iki.

diakoni 2018-2019 mbukak ing Ukraina

Kabeh siswa manca sing olèh sinau ing Ukraina. Sampeyan bisa aplikasi karo Diakoni Center Ukrainian.

Kantor diakoni ing Ukraina

email: ukraine.admission.center@gmail.com Viber / Whatsapp:(+380)-68-811-08-39 Address: Nauki Avenue 40, 64, Kharkiv, Ukraina. aplikasi SAIKI
aplikasi online Diakoni Center Global Kontak & Support