:

Poltava

Poltava iku panggonan kang gedhe kanggo sinau kedhokteran ing Ukraina lan Eropah
  • 00

    dina

  • 00

    jam

  • 00

    menit

  • 00

    detik

About Poltava

Poltava iku kutha Ukraina lan pusat administratif saka distrik Poltava wilayah. Kutha iki dumunung ing sisih lor-wétan negara kita, ing dhataran rendah Pridneprovskaya lan dumunung ing pinggir Kali Vorskla. Pisanan rekaman dokumen babagan kutha tanggal ing abad XII. Wiwit 27-th, Februari nganti 3-d, Juni 1925 iku pusat administratif saka provinsi Poltava. Kutha iki nduwèni lambang dhewe lan gendéra. Poltava pusat budaya penting lan transportasi amba titik nodal. Kothak kutha iku 104.42 km² lan dipérang dadi 3 dhistrik utama (Oktyabrskiy, Kievskiy lan Leninskiy). Populasi kutha iku kira-kira 300,5 ewu wong. Institusi pamaréntah lokal sing presented dening dewan kota lokal lan kepala kutha (Walikota).

posisi geografis

Poltava iki dumunung ing sisih Wétan Eropah, ing 301 km Timur kanggo Kiev.
Geographical coordinates: 49° 00`35“N 34 ° 00`33“e, 140 tingkat ndhuwur segara m. Kutha iki dumunung ing dhataran cendhèk Pridneprovskaya lan dumunung ing pinggir Kali Vorskla bank-bank. Salah pakan kali iki Kolomak sing mili menyang Vorskla ing kutha. uga, ing precincts saka Poltava ana tlaga ora pati gedhé lan kathah blumbang Ponggawa. relief City, utamané, malah, nanging ing kadohan saka 1,5 km saka siji kali bisa ndeleng slope cetha (bank tengen Vorskla kang, ngendi Poltava dumunung - liyane cetha, bukit dhuwur teka nganti 80-100 m relatif kanggo tingkat kali). posisi geografis Poltava rodok duwe bathi lan ing dalan saka sajarah dipengaruhi pembangunan kutha. Poltava stands ing trek transportasi penting banget. Kita kutha menehi layanan komunikasi antarane kutha paling gedhe saka Ukraina: Kiev, Kharkov lan Dnepropetrovsk.

Climate

Umumé iklim kutha kita iki sedheng, Continental karo mangsa chilly lan anget (panas kadang sultry). Rata-rata suhu ing Januari miturut pengamatan suwe 6.8 degree Celsius, ngisor nul. Summer anget lan garing. Ing sasi monjo Juli, minangka aturan. Rata-rata suhu ing Juli 20.9 degree Celsius, ndhuwur nul. Sajrone pungkasan 100 - 200 taun ing suhu ing Poltava, uga ing kabèh World, wis cenderung kanggo nambah. Sak al wektu iki ing rata suhu taunan tambah kira-kira ing 1,5 ° C. Ing taun paling anget, miturut pengamatan long-term, ana taun 2010. Munggah paling gedhe saka suhu kedaden ing enem sasi. ing Poltava, saben udan taunan 569 mm (paling ing Februari - Maret, paling kabeh - ing Juli). Saben mangsa ana salju tutup, ing dhuwur maksimum kang biasane diamati ing Februari. Rata-rata asor relatif 74%, paling in May (61 %), paling kabeh ing Desember (88 %).

pedunung

Miturut statistik negara ing 1-st, Januari 2010, populasi kutha iki 300, 5 ewu wong. Sampeyan iki suda nganti 14 ewu wong ing comparison karo taun 1989 - lan iku ora Indikator dadi ala, njupuk menyang akun kahanan demografi ing Ukraina (Tuladhane, populasi Lvov suda nganti 57 ewu wong kanggo periode wektu). Kapadhetan pedunung Poltava luwih saka 3000 per km². 87% saka populasi kutha Ukrainians; 44, 0% populasi hard-apa sing melu menyang bal industri; 16, 0% - menyang bal layanan; 6, 0% - menyang ilmu, seni lan pendidikan.

Tumpaan

Poltava titik nodal transportasi amba North-East Ukraina. Kita kutha Panggonan, ngendi rèl penting lan dalan-dalan sing intersected. Ana jaringan transportasi umum gedhe lan dikembangaké. Poltava pusat lalu lintas kargo penting. Kutha iki dumunung ing nyebrang dalan gedhé sing nyempurnakake bagean Kulon lan Wétan Eropah. Poltava disambungake karo Kiev, Kharkov, Dnepropetrovsk, Sumy lan Kremenchug amarga dalan-dalan.
Ana routs mobil kuwi sing mbukak liwat Poltava:
e 40 - Kiev-Kharkov dalan (arah Eastern - Chutovo, Kharkov; arah Western - Horol, Lubny, Kiev);
H-12 - dalan mobil National (Kotelva, Ahtirka, Sumy);
M-22 - mobil International (Kremenchug).
Kanggo transportasi penumpang conveyances umum digunakake: electrical - Trolley-bus; transportasi Motor - bus, minibus, mendhoan penumpang. Ana stasiun bis ing Velikotyrnovskaya werna, jejere Kiev-Kharkov dalan (E40) ngendi siji bisa lelungan ing saindhenging Ukraina lan Eropah. uga, ana stasiun bis distrik ing lurung-lurung Shevchenko lan Zenkovskaya. uga, ana rong stasiun sepur ing kutha (stasiun Kyivska lan Pivdenna). rèl nyawiji Poltava karo Kiev, Kharkov, Kremenchug, Lozovaya lan Krasnograd. Kiev-Kharkov rute wis listrik lan menehi cara sepur cepet lan nyaman. Electrification saka sepur Poltava - Kharkov iki rampung ing Agustus 2008.

Education

ana 12 perusahaan pendidikan sing luwih ing tlatah kutha kita. padha: Ukrainian medical stomatological akademi, Poltava State Agraria Academy, Poltava University teknologi National dijenengi sawise Kondratyuk, Poltava National University Pedagogical dijenengi sawise Korolenko, Poltava Universitas Ekonomi lan Trade, Poltava Universitas Ekonomi lan Hukum; uga ana fakultas kuwi: National Academy of Law ing Ukraina sing dijenengaké miturut jenengé Y. Mudryi, Interior Mentri University, ing interregional Academy of Personnel Management, Universitas Eropah International, Kiev National University of Budaya lan Seni, National Technological Universityof Ukraina "Kharkiv Polytechnicak Institute", Poltava Institute Bisnis, ing Academician Yuriy Bugay International Scientific lan Universitas. Ing kutha kita ana 52 perusahaan umum pendidikan lan 54 institusi sadurunge sekolah, antarane kang: 14 institusi jinis anyar (lycées kutha lan gymnasiums). 2 sekolah khusus kanggo mental utawa dicekel bocah cacad fisik. 1 sekolah sore. 5 institusi pendidikan pribadi.

Enterprises

Poltava wis sumber daya alam apik, posisi ekonomi lan geografis cocok. Sing kok sawijining wilayah ana akeh Enterprises, sing spesialisasine ing bahan bakar, pangan, industri cahya lan kekayon. Poltava dumunung ora adoh saka Metallurgical gedhe, bangunan mesin lan pusat ngélmu minangka Kiev, Kharkov, Dnepropetrovsk sing di senengi pangembangan bangunan mesin lan industri kimia. Kita kutha menehi 1/4 produksi wilayah industri.

Admission 2018-2019 mbukak ing Ukraina

Kabeh siswa manca sing olèh sinau ing Ukraina. Sampeyan bisa aplikasi karo Diakoni Center Ukrainian.

Kantor diakoni ing Ukraina

email: ukraine.admission.center@gmail.com Viber / Whatsapp:(+380)-68-811-08-39 Address: Nauki Avenue 40, 64, Kharkiv, Ukraina. aplikasi SAIKI
aplikasi online Diakoni Center Global Kontak & Support