`
се пријавуваат преку интернет
Аплицирај онлајн

Услови за прием

За Украина прием Центар. Студија во Украина
 • 00

  дена

 • 00

  часа

 • 00

  минути

 • 00

  секунди

Рокот на важење на пасош не треба да биде помал отколку за 1 година образовни документи (O ниво / SSCE / HSSC, Диплома или магистрирал ако е достапен). Формулар за аплицирање исполнет со големи букви (Кликни тука да го симнете формулар за апликација ), туку многу повеќе полесно да се се применуваат на интернет (Формуларот за апликација не е потребно во овој случај)

Е-пошта со скенирање на горенаведените документи треба да ги содржи следните податоци соодветно

 • име, Средно име и презиме Националност
 • датум & место на раѓање
 • секс
 • Број на пасош
 • пасош важност (датум на издавање & истекот)
 • Постојана адреса
 • Привремена адреса / Тековни адреса (ако е различна од постојана адреса)

Распоред за прием

Украински универзитети започне да издава "Покана Писмо" од март / април секоја година.

Ние ги прифати барањата за Студија во Украина универзитети Цела година. Ние обезбеди "Покана писма" за студентите кои се примени преку нас порано и даваат своите "Покана Писма" од избрани / препорачува универзитети соодветно. Универзитетите задржи издавање на "Покана писма" писма од март / април за да се ноември (главно продолжи до декември). По март / април, тоа трае околу 3 работни дена да издаде "Повик за студијата" писмо од избрани / препорачува Универзитетот.

* Брз курирска служба "ТНТ", "ДХЛ", "Федекс", или ЕМС реализација на "Повик за студијата" писмо во рок од 4 до 5 работни денови. Цената на курирска служба е 100 $ САД.

На класи почне од 1 септември. Странските студенти им е дозволено да се приклучат на нивните англиски медиум програми најдоцна до 15 ноември. Студентите кои пристигнуваат по 15-ти ноември може да се придружи на Програмата само Подготвителни. Кликни тука За повеќе детали за подготвителна програма.

* Сите такси се плаќаат при пристигнувањето во Украина, освен трошоците за "Покана Писмо" 300 $ САД & цената на курир "ТНТ", "ДХЛ", FedEx или ЕМС 100 $ US i.e. вкупно 400 $ САД . Овој износ се плаќа со нас преку Western Union или пари Грам или банкарски трансфер. За Магистер / д-р ниво “Покана” чини $ 400 американски и курирски трошоци со донесување на вкупно до 500 $ САД да се плати однапред.

Студентите секогаш треба да им обезбеди на своите валидна поштенската адреса & броеви за контакт на формулар за аплицирање.

По добивањето на покана

Студентот треба да се јавите Украинската амбасада во неговата / нејзината земја, со цел да аплицираат за виза на студентот. Украинската амбасада почнува прифаќање на студентска виза апликации и издавање на студентска виза од мај / јуни и да ја задржите издавање до 15-ти ноември. Во некои земји Украина амбасада ќе почне да работи со студентска виза апликации и издавање на студентска виза од 15 АВГУСТ - 15 ноември (обично тоа се продолжи до декември / јануари). Следниве документи треба да бидат доставени во Украина амбасада за да се добие студентска виза,

Потребни документи на пристигнување:

Препорачани меѓународни аеродроми во Украина : Киев (Boryspol аеродром), Днепропетровск, Одеса и Харков.

Студентот мора да биде сигурен за доведување на сите плаќања и документи наведени подолу поинаку Украина Имиграција орган може да му / нејзиниот влез одбиваат и депортира назад во неговата / нејзината земја студентот мора да донесе целосна Школарината, надоместокот за сместување и други давачки (Пари или Патување чековите) наведени во курсеви & Трошоци за избраната програма / универзитет. Студентот е испрашуван од страна на аеродромот имиграциските власти за школарината и другите давачки. Студентот мора да донесе некои дополнителни пари за лична остане во чекор. Посетете живеење цена за повеќе информации.

 • Internationall пасош / патна исправа со Украина виза на него (валидна -да не помалку од една година)
 • Авторски покана Ви доставуваме на Универзитетот
 • Извод на родени , Преведени на украински јазик и заверено од нотар или Украина амбасада. (Студентот е предмет да се донесе преведените документи во Украина ако Украина амбасада бара превод во времето на издавање на визи)
 • Оригинални свидетелства ( O ниво / SSCE / HSSC, Диплома или магистрирал ако е достапен ) преведени на украински јазик и заверено од нотар или Украинската амбасада (Студентот е предмет да се донесе преведените документи во Украина ако Украина амбасада бара превод во времето на издавање на визи)
 • Општо здравје- Лекарско уверение издадено најмалку два месеци пред влезот во Украина преведени на украински јазик и заверено од нотар или Украинската амбасада. (Студентот е предмет да се донесе преведените документи во Украина ако Украина амбасада бара превод во времето на издавање на визи)
 • ХИВ- СИДА Негативни сертификат издаден најмалку два месеци пред влезот преведени на украински јазик и заверено од нотар или Украинската амбасада. (Студентот е предмет да се донесе преведените документи во Украина ако Украина амбасада бара превод во времето на издавање на визи)
 • Здравствено осигурување покрива една година / за некои земји само за Патување период
 • Спонзорство Писмо од родителите / човек кој се случува да ги поднесе трошоците за студент за време на престојот / студирање во Украина . (Тоа не е услов за сите националности)
 • Извод од банка за да се докаже финансиска способност. (Тоа не е услов за сите националности)
 • 12 пасош фотографии (3 * 4 цм )
 • Воздухот билет важи за една година, мора да биде напред и назад
 • Миграција картичка мора да бидат пополнети од страна на студентот по пристигнувањето во Украина и се чуваат снимени за време на престојот во Украина.
 • Студентот мора да се произведуваат на имиграционите власти кога се враќаат дома или патуваат надвор од земјата.

Услови за прием 2018-2019 е отворена во Украина

Сите странски студенти се добредојдени да учат во Украина. Може да се применува со украинскиот прием Центар.

Услови за прием канцеларија во Украина

Е-пошта: ukraine.admission.center@gmail.com Viber / Whatsapp:(+380)-68-811-08-39 Address: Nauki авенија 40, 64, Харков, Украина. АПЛИЦИРАЈ СЕГА
Аплицирај онлајн Глобална прием Центар Контакт и Поддршка