`
се пријавуваат преку интернет
Аплицирај онлајн

Медицински курсеви во Украина

Студија стоматологија стоматологија во Украина
Студија во Украина

стоматологија или Стоматологија

траење на курсот 5 години, од светска класа универзитет
степен доделени: стоматолошки специјалист
ПГ Аптека (D Аптека степен): 2 години
Медиум на настава : Англиски
признавање: USMLE, стомакот, СЗО, САД, MCI, PMDC, Сите африкански Медицински совети
Школарината се прекине за 1-ва година.

школарината
4000$САД
* Покана трошоци
250$САД
* Обвиненија курирска служба
50$САД
Виза за поддршка на трошоци / потврда
100$САД
трошоците за здравствено осигурување
100$САД
имиграција осигурување:
100$САД
хотел плаќање
700$САД за една академска година
Прием и регистрација надоместокот
100$САД
Надоместоци на украинскиот прием Центар
1000$САД
Аеродромот собереш
100$САД
Транспорт на училиште
100$САД
Вкупниот пакет на
6600$САД

Школарината од 2 година на последната година 4700$САД годишно.
Важна забелешка: Универзитети задржуваме правото за промена на школарината без известување на посреднички компании. Ние соработуваме со само во државна сопственост, национално и Recodnized медицински универзитети во светот на Украина. Над вкупниот пакет е да биде признаена медицински универзитет со најевтина надомест и разни трошоци. Вкупниот пакет за други медицински универзитети може да биде поголема. Се однесуваат на стоматологија

Студија во Украина

општа медицина / Nbrbsh / д-р / педијатрија

степен доделени: Доктор на медицина
траење на курсот 6 години, во број ранг светска класа универзитет 1 во Источна Европа, не само во Украина.
ПГ медицина: 2 до 3 години
Медиум на настава : Англиски
признавање: USMLE, стомакот, СЗО, САД, MCI, PMDC, Сите африкански Медицински совети. Школарината се прекине за 1-ва година.

школарината
3500$САД
* Покана трошоци
250$САД
* Обвиненија курирска служба
50$САД
Виза за поддршка на трошоци / потврда
100$САД
трошоците за здравствено осигурување
100$САД
имиграција осигурување:
100$САД
хотел плаќање
700$САД за една академска година
Прием и регистрација надоместокот
100$САД
Надоместоци на украинскиот прием Центар
1000$САД
Аеродромот собереш
200$САД
Транспорт на училиште
100$САД
Вкупниот пакет на
6200$САД

Школарината со сместување од 2 година на последната година 4200$САД годишно.
Важна забелешка: Универзитети задржуваме правото за промена на школарината без известување на посреднички компании. Ние соработуваме со само во државна сопственост, национално и Recodnized медицински универзитети во светот на Украина. Над вкупниот пакет е да биде признаена медицински универзитет со најевтина надомест и разни трошоци. Вкупниот пакет за други медицински универзитети може да биде поголема.

Се однесуваат на општа медицина
Студија фармација во Украина
Студија во Украина

аптека

траење на курсот 5 години, од светска класа универзитет
степен доделени: стоматолошки специјалист
ПГ Аптека (D Аптека степен): 2 години
Медиум на настава : Англиски
признавање: USMLE, стомакот, СЗО, САД, MCI, PMDC, Сите африкански Медицински совети
Школарината се прекине за 1-ва година.

школарината
3500$САД
* Покана трошоци
250$САД
* Обвиненија курирска служба
50$САД
Виза за поддршка на трошоци / потврда
100$САД
трошоците за здравствено осигурување
100$САД
имиграција осигурување:
100$САД
хотел плаќање
700$САД за една академска година
Прием и регистрација надоместокот
100$САД
Надоместоци на украинскиот прием Центар
1000$САД
Аеродромот собереш
100$САД
Транспорт на училиште
100$САД
Вкупниот пакет на
6200$САД

Школарината од 2 година на последната година 4200$САД годишно.
Важна забелешка: Универзитети задржуваме правото за промена на школарината без известување на посреднички компании. Ние соработуваме со само во државна сопственост, национално и Recodnized медицински универзитети во светот на Украина. Над вкупниот пакет е да биде признаена медицински универзитет со најевтина надомест и разни трошоци. Вкупниот пакет за други медицински универзитети може да биде поголема. Се однесуваат на фармација

Студија во Украина

медицински сестри - ВО (#БСЦ BSN , ADN ,МСН)

траење на курсот:
Вонреден степен во старечки (ADN) помлад специјалист: 2 години
Диплома на науката во старечки (БСЦ -BSN): 3 години
Студентите кои веќе имаат стекнато (ADN) од кој било универзитет во светот, може да се добие само во BSN 2 години
Медиум на настава : На англиски јазик
УКРАИНА медицински универзитети во АНГЛИСКИ
признати од страна на : USMLE, стомакот, СЗО, САД, MCI, PMDC,УНЕСКО ,УНИЦЕФ , Индискиот ,Сите африкански Медицински совети
Школарината се прекине за 1 година само .

школарината
4300$САД
* Покана трошоци
250$САД
* Обвиненија курирска служба
50$САД
Виза за поддршка на трошоци / потврда
100$САД
трошоците за здравствено осигурување
100$САД
имиграција осигурување:
100$САД
хотел плаќање
600$САД за една академска година
Прием и регистрација надоместокот
100$САД
Надоместоци на украинскиот прием Центар
900$САД
Аеродромот собереш
200$САД
Транспорт на училиште
100$САД
Вкупниот пакет на
6800$САД

Школарината со сместување од 2 година на последната година 4300$САД годишно.
Важна забелешка: Универзитети задржуваме правото за промена на школарината без известување на посреднички компании. Ние соработуваме со само во државна сопственост, национално и Recodnized медицински универзитети во светот на Украина. Над вкупниот пакет е да биде признаена медицински универзитет со најевтина надомест и разни трошоци. Вкупниот пакет за други медицински универзитети може да биде поголема.

Се однесуваат на медицински сестри
Студија биомедицински инженеринг во Украина
Студија во Украина

биомедицински инженеринг

Диплома на траење: 4 години
Магистратура Времетраење: 2 години
Медиум на настава: Англиски
Школарината се прекине за 1 та година.

школарината
2800$САД
* Покана трошоци
250$САД
* Обвиненија курирска служба
50$САД
Виза за поддршка на трошоци / потврда
100$САД
трошоците за здравствено осигурување
100$САД
имиграција осигурување:
100$САД
хотел плаќање
600$САД за една академска година
Прием и регистрација надоместокот
100$САД
Надоместоци на украинскиот прием Центар
700$САД
Аеродромот собереш
100$САД
Транспорт на училиште
100$САД
Вкупниот пакет на
4800$САД

Школарината од 2 година на последната година 2900$САД годишно.
Важна забелешка: Универзитети задржуваме правото за промена на школарината без известување на посреднички компании. Ние соработуваме со само во државна сопственост, национално и Recodnized медицински универзитети во светот на Украина. Над вкупниот пакет е да биде признаена медицински универзитет со најевтина надомест и разни трошоци. Вкупниот пакет за други медицински универзитети може да биде поголема. Се однесуваат на биомедицински инженеринг

Студија во Украина

ветеринарна медицина

Диплома на траење:4 години
Медиум на настава : Англиски

Школарината се прекине за 1-ва година.

школарината
1800$САД
* Покана трошоци
250$САД
* Обвиненија курирска служба
50$САД
Виза за поддршка на трошоци / потврда
100$САД
трошоците за здравствено осигурување
100$САД
имиграција осигурување:
100$САД
хотел плаќање
500$САД за една академска година
Прием и регистрација надоместокот
100$САД
Надоместоци на украинскиот прием Центар
500$САД
Аеродромот собереш
200$САД
Транспорт на училиште
100$САД
Вкупниот пакет на
3800$САД

Школарината со сместување од 2 година на последната година 2300$САД годишно.
Важна забелешка: Универзитети задржуваме правото за промена на школарината без известување на посреднички компании. Ние соработуваме со само во државна сопственост, национално и Recodnized медицински универзитети во светот на Украина. Над вкупниот пакет е да биде признаена медицински универзитет со најевтина надомест и разни трошоци. Вкупниот пакет за други медицински универзитети може да биде поголема.

Се однесуваат на ветеринарна медицина

Услови за прием 2018-2019 е отворена во Украина

Сите странски студенти се добредојдени да учат во Украина. Може да се применува со украинскиот прием Центар.

Услови за прием канцеларија во Украина

Е-пошта: ukraine.admission.center@gmail.com Viber / Whatsapp:(+380)-68-811-08-39 адреса: Nauki авенија 40, 64, Харков, Украина. АПЛИЦИРАЈ СЕГА
Аплицирај онлајн Глобална прием Центар Контакт и Поддршка