`
се пријавуваат преку интернет
Аплицирај онлајн

Студија во Украина

Студија во Украина. Educational system in Ukraine.
 • 00

  дена

 • 00

  часа

 • 00

  минути

 • 00

  секунди

на украинскиот систем на образование provides excellent quality and is well developed. Една од најважните задачи на централната и локалната власт е да им даде еднакви можности за добивање на врвен квалитет образование за сите граѓани на Украина.

Има 15000 институции за подготовка на предучилишна. Според средно училиште устав ќе централниот дел во системот и е бесплатно и доста пристапни. 7 millions of students attend 21900 училишта. Приватниот сектор во средното образование е незначително. тотално, има 200 приватните училишта (1% на сите износот на студентите).

Транзиција на средношколци од 10 (11) до 12 на ниво на систем, според европските стандарди, сега се случува. згора на тоа, не постои никаква разлика во содржината на Украина (постсоветската) средно образование од стандардите на средно училиште на другите европски земји.

You can take vocational education in 950 technical institutions on the base of lower secondary education and upper secondary education. Во украинскиот систем на образование колеџ за понатамошно образование се однесува на долниот дел на високото образование.

Високо образование

Имањето на повеќе од 1 милиони, студент институциите на високото образование во Украина се формира систем кој го смета за еден од најголемите во светот. Во Украина може да се добие високото образование во универзитетите (академии, институти) акредитирани за 3-4th ниво. по 4 години на студирање може да се добијат диплома, 5 години е за специјалисти, пет и пол или 6 години Магистратура. Меѓу сите набројани степени на специјалист е најпопуларниот.

Високото образование се разбира вклучува работа поставеност, кога студентите имаат можност да се стекнат со искуство. Признавање на квалификациите стекнати е приоритет на државата. In case of successful graduation of a university students get the. Diploma no matter what form of property it refers to. Препис од списокот на таа тема со знаци е во прилог на диплома. И покрај тоа што државата го гарантира согласност со стандардите на квалификации, работодавачот ги зема во предвид како авторитетен универзитетот is.Today, you can get the education in 290 универзитети, академии и институти на Украина на 3-4th ниво на акредитација. Меѓу нив има и 220 државните институции, 70- недржавна.

меѓународни студенти

Меѓународните студенти се високо образование во универзитетите, академии и институти кои не само што се акредитирани, но исто така имаат посебна дозвола да учат странски студенти. Сите универзитети од листа на украинскиот прием Центар possess the license. Министерството за образование и наука на Украина врши контрола на квалитетот на образовните услуги направено за странски студенти.

Меѓународните студенти започнат свој студираат со основа година.

Тоа вклучува текот на Украина (Руската) јазик, а некои од сеопфатна предмети според идна професија. Понатамошно образование продолжува заедно со украинскиот студенти. ( Англиски медиум е исто така достапна сепак)

Услови за прием 2018-2019 е отворена во Украина

Сите странски студенти се добредојдени да учат во Украина. Може да се применува со украинскиот прием Центар.

Услови за прием канцеларија во Украина

Е-пошта: ukraine.admission.center@gmail.com Viber / Whatsapp:(+380)-68-811-08-39 адреса: Nauki авенија 40, 64, Харков, Украина. АПЛИЦИРАЈ СЕГА
Аплицирај онлајн Глобална прием Центар Контакт и Поддршка