`
се пријавуваат преку интернет
Аплицирај онлајн

школарината

За Украина прием Центар. Студија во Украина
 • 00

  дена

 • 00

  часа

 • 00

  минути

 • 00

  секунди

медицински курсеви

КУРСЕВИ школарина (UKR. / руски јазик) годишно школарина (Англиски јазик) годишно
ергени мајстори / под дејство на алкохол ергени мајстори
1 општа медицина 3800 4100
2 стоматологија 4000 4400
3 аптека 3700 3800
4 Медицински и Фармацевтски менаџмент 1700 2000
5 медицинска психологија 1700 2000
6 Акушерство и Гинекологија од $4400
7 Алергологија и имунологија од $4400
8 Гастроентерологија од $4400
9 генетика од $4400
10 дете гинекологија од $4400
11 Дете инфективни болести од $4400
12 дете стоматологија од $4400
13 дете хирургија од $4400
14 Медицински интензивна нега и терапија од $4400
15 Заразни болести од $4400
16 клиничка фармакологија од $4400
17 кардиологија од $4400
18 Кожата и венерични болести од $4400
19 Combustology и пластична хирургија од $4400
20 Радио дијагноза и терапија од $4400
21 неврологија (дете и општи) од $4400
22 неврохирургија од $4400
23 онкологија од $4400
24 Ортодонција од $4400
25 ортопедски стоматологија од $4400
26 Ophtalmology од $4400
27 патолошка анатомија од $4400
28 педијатрија од $4400
29 доенчиња нега од $4400
30 профилактички стоматологија од $4400
31 Психијатрија и narcology од $4400
32 пулмологија од $4400
33 ревматологија од $4400
34 семејна медицина од $4400
35 Трауматологија и Orthopedia од $4400
36 урологија од $4400
37 физиотерапија од $4400
38 абдоминална хирургија од $4400
39 Thoracical хирургија од $4400
40 дентална хирургија од $4400
41 ендокринологија од $4400

Јазик / подготвителна програма: $1300.00 - $2100.00. (ова варира во различни универзитети и градови).
Сместување во хотел: $500.00 / Академска година. Тоа зависи од универзитетот, тип хотел (приватни или училиште сопственост), и бројот на затвореници соба - обично не повеќе од три (3).
Област Време на траење: до 23 месеци или повеќе.
клинички Стипендија за престој: 2 години и повеќе.
д-р. (со.): 3 години.

Приемот на барањата
Додипломски програма (Англиски јазик)

А пополнет образец,.
Меѓународен Пасош со важност не помалку од 1 година (по можност две или повеќе).
Петка (кредити) Поминува во наука, која мора да содржи англиски јазик и следната : Биологија и хемија. Кредит за физика ќе биде предност.
Средно училиште Резултат лист (WAEC / GCE / Нехао или тоа е Еквивалентно), Прикажани предмети и знаци
Средно училиште Завршување сертификат
Не постар од 25 години
Додипломски програма (Украина / Руски јазик), По програма јазик Подготвителни

А пополнет образец,.
Меѓународен Пасош со важност не помалку од 1 година (по можност две или повеќе).
Средно училиште Резултат лист (WAEC / GCE / Нехао или тоа е Еквивалентно), Прикажани предмети и знаци. Наука позадина ќе биде од голема корист.
Средно училиште Завршување сертификат
Не постар од 25 години
програма за постдипломски студии (Англиски јазик)

А пополнет образец,.
Меѓународен Пасош со важност не помалку од 1 година (по можност две или повеќе).
Средно училиште Резултат / завршување сертификат
Степен сертификат диплома
Универзитетот Резултат / Записите покажуваат Предмети студии и композиција
Познавање на англиски јазик
програма за постдипломски студии (Украина / Руски јазик), По програма јазик Подготвителни

А пополнет образец,.
Меѓународен Пасош со важност не помалку од 1 година (по можност две или повеќе).
Средно училиште Резултат / завршување сертификат
Степен сертификат диплома
Универзитетот Резултат / Записите покажуваат Предмети студии и композиција
Сите студенти треба да се напомене дека процесот на нострификација ќе се врши за да се провери нивниот резултат и потврда(s). Ова се врши по пристигнувањето, додека академски програма работи. Студентите чии резултати не може да биде потврдена од нивната матична земја ќе го изгубат нивниот прием. Осигурајте се дека вашиот резултатите се легализираат и да може да биде потврдена на барање.

Инженеринг курсеви и наука

# КУРСЕВИ школарина (UKR. / руски јазик) годишно школарина (Англиски јазик) годишно
ергени ($) мајстори($) ергени ($) мајстори ($)
1 Административно управување со информации за заштита 3600
2 Воздухот системи за навигација (Воздухот системи за навигација) 4300 3600 5500 5000
3 воздухопловна навигација (Воздушниот сообраќај услуги) 3400 4500
4 воздухопловна навигација (Авион Оперативен) 5500 6000
5 Воздушниот сообраќај услуги 3600 5000
6 Авионски превоз Организација и менаџмент 3600 5000
7 Авиони и ракетни инженерство 3400
8 опрема 3600 5000
9 Авиони и хеликоптери 3600
10 Аеродромот Работа технологии и техничка опрема 3600 5000
11 Применета екологија и заштита на природата € 1800 € 2350 - $3001
12 применета математика 1700 - 3400 2000 - 3600
13 Применета математика и информатика € 1800 € 2350
14 применета физика 3400 3600
15 применета статистика 2000 2700
16 Архитектонски животната средина дизајн 3600
17 архитектура 2000 - 3400 3000
18 Архитектура на градежни 3000
19 Системи за контрола на автоматски € 1800 € 2350
20 Автоматика и автоматизација контрола во транспортот индустрија 3600
21 Автоматизација и компјутер - интегрирани технологии 3400 4500
22 Автоматизација и телекомуникации € 1800 € 2350
23 автомобилски дизајн 2300 2500
24 автомобилски операции 2300 2500
25 Автомобилски патишта и аеродроми Градежништво (Патишта и аеродроми) 2000 2300
26 Автомобили и автомобили објектот 3000
27 Автомобили и мотори за автомобили 2300 2500
28 Авионика 3400 4500
29 биохемија 2200 3000
30 биологија 1700 2500
31 биофизика 1700 2500
32 Биотехничките и медицинските апарати и системи 3600
33 биотехнологија 3400
34 градење на студии 2300 3300
35 Хемиски производство на машини и уреди € 1800 € 2350
36 Хемиски технологии за гориво и Јаглеродна материјали 3600
37 Хемиски технологии со висока молекуларна Соединенија 3600
38 хемиска технологија 3400
39 хемија 2200 3000
40 Градежништвото 2000 3000
41 Компјутерската математика и програмирање € 1800 2350
42 Компјутерски еколошки и економски мониторинг 1500 2000
43 компјутерско инженерство 2300 - 3400 € 2350 2500 - 4500 2400
44 Компјутерски науки 1700 - 3400 2000 3700
45 Компјутерски систем за автоматизација и контрола 3600 2400
46 Компјутерски системи и автоматизација 2300 2500
47 Компјутерски системи и мрежи 3600
48 Компјутерски системи во транспортот сфера 2300 2500
49 Компјутерски потпомогната дизајн 3600
50 Компјутерски интегрирано технолошки процеси и производство 3600
51 Изградба 3400 4500 2400
51 управувањето со изградба 1700 2000
53 Алати за сечење и инструменти € 1800 € 2350
54 Контрола на сообраќајот на патиштата 2300 2500
55 дизајн 3400 3600
56 Документирање и управување со системот за информации 1500 2000
57 Еколошки биотехнологија и биоенергетски 3600
58 Екологија, Заштита на животната средина и избалансиран апликација природни ресурси 1700 - 3400 2500 - 3600 4500
59 управување Екологија 1700
60 Електричен погон и индустриски инсталации за автоматизација € 1800 € 2350
61 електротехника € 1800 - $3400 € 2350 € 1950 - $4500 € 2600
62 Електрични системи на потрошувачка на електрична енергија 3600
63 Електронски Уреди 3600
64 Електронски уреди и системи 3400 3600 4500 5000
65 електроника € 1800 € 2350
66 управување со енергијата 3600
67 Инженерски графички и геометрија € 1800 € 2350
68 Истражување технологија и техники € 1800 € 2350
69 Црната металургија растенијата опрема € 1800 € 2350
70 Гориво хемиска технологија € 1800 € 2350
71 Гасната турбина Растенија и компресорски станици 3600 5000
72 општа хемија € 1800 € 2350
73 Геодезија и гео-информации € 1800 € 2350
74 геодезија, Управување со картографија и ресурсите на земјата 3400
75 Геоинформационните системи и технологии 3600
76 геологија € 1800 € 2350
77 Топлина и снабдувањето со гас, вентилација 3000
78 Топлина на енергија Инжинерство € 1800 € 2350
79 Топлина трансфер физика € 1800 € 2350
80 Патишта и аеродроми 3600
81 Дигалки за транспорт на, зграда, изградба на патишта, земјиштето рекламации машини и опрема 3000
82 хидраулични Инжинерство 2000 3000
83 Индустриски и градежништво 2000 3000
84 Индустриски и градежништво 3600
85 Индустриски компании и градови Напојување со електрична енергија € 1800 € 2350
86 индустриски менаџмент 1700 2000
87 Информации и системи за мерење 3600
88 Системи и технологии за контрола на информации 3600
89 Информации за безбедност на Контрола 3400
90 Системи за безбедност 3400
91 Информации системи за техничка заштита и автоматизација на обработка на 3600
92 Интелектуална сопственост 4000 5500
93 Интелигенција системи за донесување на одлуки 1500 2000
94 Премер и регистар 3600
95 Дигање-и-Менувањето, Изградба, Патот инженеринг и подобрување на својствата на машини и опрема 3000
96 Осветлување технологија и извори на светлина 3600
97 Одржување и поправка на авиони и мотори 3600 5000
98 Одржување на воздухоплови 3400 4500
99 производство Инженеринг € 1800 € 2350
100 управување со производство € 1800 € 2350
101 материјална поддршка € 1800 € 2350
102 Механички инжинеринг 2000 2300
103 метал Формирање € 1800 € 2350
104 Метролошки и информации за мерење технологии 1500 - 3400 2000 - 4000
105 Микро и наноелектрониката 3400
106 Минералните наоѓалишта за развој € 1800 € 2350
107 Минерални суровини Сос € 1800 € 2350
108 Рударство електротехника и автоматизација € 1800 € 2350
109 Рударски Гео-Механика € 1800 € 2350
110 рударски машини € 1800 € 2350
111 Рударството за транспорт и логистика € 1800 € 2350
112 Следење на компјутерски системи € 1800 € 2350
113 Заштита на природата активност € 1800 € 2350
114 Обоената металургија и Градежни материјали € 1800 € 2350
115 Руда термички процеси и технологии Ниско-отпад € 1800 € 2350
116 Организација на специјализирани услуги со воздухоплов и услуги 3600
117 фармацевтска биотехнологија 3600
118 Физички и биомедицинската Електроника 3600
119 Физички и Органска хемија € 1800 € 2350
120 Физички Материјал наука € 1800 € 2350
121 физика $1500 - € 1800 $2000 - € 2350
122 физиологија 1700 2500
123 централи € 1800 € 2350
124 Моќ-механички системи € 1800 € 2350
125 Моќ-растителни инженеринг 3400 4500
126 контрола на квалитет € 1800 € 2350
127 Квалитет, Стандардизација и сертификација 3600
128 радио комуникација, Емитување и ТВ уреди 3600
129 Радио електронски уреди, Системи и комплекси 3400 3600 4500 5000
130 радио Инженеринг 3400 4500
131 Радио физика и електроника 1500 2000
132 Безбедност на информации и комуникациски системи 3400 3600
133 Безбедноста на организации и институции 1700 2000
134 Софтверско инженерство 3400 4500
135 Специјализирани компјутерски системи 2300 2500
136 челик металургија € 1800 € 2350
137 истражување € 1800 € 2350
138 системско инженерство 3400 4500
139 систем за програмирање 3600
140 Системскиот софтвер 3600
141 Технологија на градежни конструкции, Производи и материјали 3000
142 Технологија на електронски средства Мултимедија 3600
143 Телекомуникациски системи и мрежи 3600
144 телекомуникации 3400
145 теоретска механика € 1800 € 2350
146 транспортни системи 3600
147 транспортни технологии 3400 4500
148 Водовод и канализација (Sewagery) 3000

Јазик / подготвителна програма: $1300.00 - $2100.00 - (ова варира во различни универзитети и градови).
Сместување во хотел
: $500.00 / Академска година - $1000.00 / Академска година. Тоа зависи од универзитетот, тип хотел (приватни или училиште сопственост), и бројот на затвореници соба - обично не повеќе од три (3)
Општи барања за прием

Додипломски програма (Англиски јазик)

 • А пополнет образец,
 • Меѓународен Пасош со важност не помалку од 1 година (по можност две или повеќе)
 • Петка (кредити) Поминува во наука, кои мора да вклучува Англиски јазик и следниве : физика, хемија, математика. Кредит вогеографија исто така, е потребно за заштита на животната средина и геологија поврзани со предмети,.
 • Средно училиште Резултат лист (WAEC / GCE / Нехао или тоа е Еквивалентно), Прикажани предмети и знаци
 • Средно училиште Завршување сертификат
 • Не постар од 25 години

Додипломски програма (Украина / Руски јазик), По програма јазик Подготвителни

 • А пополнет образец,
 • Меѓународен Пасош со важност не помалку од една година (по можност две или повеќе).
 • Средно училиште Резултат лист (WAEC / GCE / Нехао или тоа е Еквивалентно), Прикажани предмети и знаци. Наука позадина ќе биде од голема корист.
 • Средно училиште Завршување сертификат
 • Не постар од 25 години

програма за постдипломски студии (Англиски јазик)

 • А пополнет образец,.
 • Меѓународен Пасош со важност не помалку од една година (по можност две или повеќе).
 • Средно училиште Резултат / завршување сертификат.
 • Степен сертификат диплома.
 • Универзитетот Резултат / Записите покажуваат Предмети студии и композиција.
 • Познавање на англиски јазик.

програма за постдипломски студии (Украина / Руски јазик), По програма јазик Подготвителни

 • А пополнет образец,
 • Меѓународен Пасош со важност не помалку од 2 Години
 • Средно училиште Резултат / завршување сертификат
 • Степен сертификат диплома
 • Универзитетот Резултат / Записите покажуваат Предмети студии и композиција

Сите студенти треба да се напомене дека процесот на нострификација ќе се врши за да се провери нивниот резултат и потврда(s). Ова се врши по пристигнувањето, додека академски програма работи. Студентите чии резултати не може да биде потврдена од нивната матична земја ќе го изгубат нивниот прием. Да се ​​обезбеди вашите резултати се легални, легитимни и може да биде потврдена на барање.

Општествени науки, за управување со & хуманистичките

# КУРСЕВИ школарина (UKR. / руски јазик) годишно школарина (Англиски јазик) годишно
ергени $ мајстори $ ергени $ мајстори $
1 Сметководство и ревизија 1700 - 3400 2000 - 3600 2400
2 Сметководство и ревизија на Меѓународниот економски активности 1700 - 2000 2400
3 ревизија € 1800 € 2350 2400
4 административно управување 4000 5500
5 банкарство 1700 - 2200 2000 - 3500
6 бизнис економија 2200 2400
7 Бизнис менаџмент 1700 2000
8 Кино и телевизија уметност 2500 4000 3500 5500
9 Комерцијални и Законот за работни односи 1700 2000
10 Комерцијални бизнис и трговија 2200 3200
11 Компании странски економска активност € 1800 € 2350
12 Компанијата Економија € 1800 € 2350
13 Компјутерски и информациони системи во управување на организации 2300 2500
14 Студија 3500 5000 4500 7000
15 Кибернетиката во економија 3400 3600
16 Одделението за управување и логистика 2300 2500
17 економски кибернетика 2000 3500
18 економската теорија 2000 - € 1800 € 2350
19 Економија и Бизнис менаџмент 1700 2000
20 Економија и менаџмент на организација 1700 2000
21 Економија и маркетинг € 1800 € 2350
22 Економија и управување со персонал 1700 2000
23 Економика на претпријатија 2000 - 3400 3000 - 3600
24 финансии 2000 2700
25 Финансии и кредит 2000 - 3400 2700 - 3600 3200
26 Финансии и банкарство € 1800 € 2350
27 Финансиски и Законот за банките 1700 2000
28 Финансиски менаџмент 1700 2000
29 Foeign политика 5000 7000
30 странските Филолошкиот 2500 4500 3500 6000
31 историја 1500 2000
32 Хотелот и ресторан за управување 2000 3200
33 Интелектуална сопственост 3600
34 Меѓународниот бизнис 4000 - 4300 4500 2400
35 Меѓународен бизнис и рекламирање 1700 2000
36 Меѓународен бизнис и маркетинг 1700 2000
37 Меѓународно трговско право 1700 2000
38 Меѓународни економски односи 4000 - 4300 4500 - 5000 5000 7000
39 меѓународна економија 2200 - 3400 3000 - 4500 3500
40 Меѓународна економија и банкарство 1700 2000
41 Меѓународна економија и финансии 1700 2000
42 Меѓународна економија и управување со персонал 1700 2000
43 меѓународна информации 3500 - 4300 4500 - 5000 4500 7000
44 меѓународно право 4300 - 4500 4500 - 5000 5500 7000
46 Меѓународен маркетинг и економски новинарство 1700 2000
47 Меѓународниот монетарен и финансиски односи 1700 2000
48 Меѓународни односи 2000 - 4000 2700 - 5000 5000 7000
49 Меѓународни односи Политика 1700 2000
50 новинарство 1500 - 4300 2500 - 4500 2400 5500
51 Судска пракса 3400 3600
52 Заштита на трудот и Aerology € 1800 € 2350
53 Законот 2500 3300
54 лингвистика 1500 2500
55 логистика 3600
56 managemant 2000 - 3400 2700 - 3500
57 Менаџмент и економска легислатива € 1800 € 2350
58 Управување со претпријатија и администрација 3600
59 Управување на странски економска активност 3600
60 Менаџмент на меѓународен бизнис и надворешна трговија Активности 1700 2000
61 Менаџмент на организација 2500 3000 - 4000 3500 5500
62 Управување за трговија и трговски активности 1700 2000
63 маркетинг 2000 - 3400 2700 - 3600 3500
64 математика 2000 2700
65 Општински Изградба и град економија 2000 3000
66 Канцеларија и управување со информации 4300 4500
67 Управување со персоналот и труд економија € 1800 € 2350
68 Управување со персоналот и труд економија 2000 2700
69 Филолошкиот 4300
70 Политичко лидерство и јавната администрација 1700 2000
71 Политички маркетинг и јавната администрација 1700 2000
72 Политички науки 1500 - 2500 2000 - 4000 3500 5500
73 практични психологија 1700 2000
74 Професионална комуникација странски јазици € 1800 € 2350
75 проект за управување со 3600
76 психологија 1500 - 4300 2500 - 4500 3000 5500
77 Објавување и полиграф бизнис 3400
78 Социјална работа 3600
79 социологија 3600
80 театар на уметноста 2500
81 туризмот 2000 - 3400 3200 - 3600 4000
82 Управување со туризам и хотелски бизнис 1700 2000
83 Место зграда и економија 3000
84 превод 2500 4500 3500 6000

Јазик / подготвителна програма: $1300.00 - $2100.00 - (ова варира во различни универзитети и градови).
Сместување во хотел
: $450.00 / Академска година - $1000 / Академска година. Тоа зависи од универзитетот, тип хотел (приватни или училиште сопственост), и бројот на затвореници соба - обично не повеќе од три (3)

Приемот на барањата

Додипломски програма (Англиски јазик)

 • А пополнет образец,.
 • Меѓународен Пасош со важност не помалку од 1 година (по можност две или повеќе).
 • Петка (кредити) Поминува во предмети општествените науки, кои мора да вклучува Англиски јазик и било која од следните : Економија, трговија,математика, Владата, Финансиско сметководство, Литература, итн.
 • Средно училиште Резултат лист (WAEC / GCE / Нехао или тоа е Еквивалентно), Прикажани предмети и знаци
 • Средно училиште Завршување сертификат
 • Не постар од 25 години

Додипломски програма (Украина / Руски јазик), По програма јазик Подготвителни

 • А пополнет образец,.
 • Меѓународен Пасош со важност не помалку од 1 година (по можност две или повеќе).
 • Средно училиште Резултат лист (WAEC / GCE / Нехао или тоа е Еквивалентно), Прикажани предмети и знаци. А позадината општествените науки ќе биде од голема корист.
 • Средно училиште Завршување сертификат
 • Не постар од 25 години

програма за постдипломски студии (Англиски јазик)

 • А пополнет образец,.
 • Меѓународен Пасош со важност не помалку од 1 година (по можност две или повеќе).
 • Средно училиште Резултат / завршување сертификат
 • Степен сертификат диплома
 • Универзитетот Резултат / Записите покажуваат Предмети студии и композиција
 • Познавање на англиски јазик

програма за постдипломски студии (Украина / Руски јазик), По програма јазик Подготвителни

 • А пополнет образец, (Да биде симната од поединечните универзитетски Преглед страница во нашата Членови Површина)
 • Меѓународен Пасош со важност не помалку од 1 година (по можност две или повеќе).
 • Средно училиште Резултат / завршување сертификат
 • Степен сертификат диплома
 • Универзитетот Резултат / Записите покажуваат Предмети студии и композиција

Сите студенти треба да се напомене дека процесот на нострификација ќе се врши за да се провери нивниот резултат и потврда(s). Ова се врши по пристигнувањето, додека академски програма работи. Студентите чии резултати не може да биде потврдена од нивната матична земја ќе го изгубат нивниот прием. Осигурајте се дека вашиот резултатите се легализираат и да може да биде потврдена на барање.

Услови за прием 2018-2019 е отворена во Украина

Сите странски студенти се добредојдени да учат во Украина. Може да се применува со украинскиот прием Центар.

Услови за прием канцеларија во Украина

Е-пошта: ukraine.admission.center@gmail.com Viber / Whatsapp:(+380)-68-811-08-39 адреса: Nauki авенија 40, 64, Харков, Украина. АПЛИЦИРАЈ СЕГА
Аплицирај онлајн Глобална прием Центар Контакт и Поддршка