`
се пријавуваат преку интернет
Аплицирај онлајн

виза & имиграција

За Украина прием Центар. Студија во Украина
 • 00

  дена

 • 00

  часа

 • 00

  минути

 • 00

  секунди

Потребни документи за украински виза:

 • Пополнет формулар за апликација за виза (Кликни тука за да го симнете)
 • пасош (валидна не помалку од една година)
 • Авторски Покана Писмо од Универзитетот преку Украина за прием центар
 • Извод на родени (треба да биде со печат Apostille или заверен препис од страна на Министерството за надворешни работи и преведени на украински јазик)
 • Оригинални свидетелства (O ниво / SSCE / HSSC , Диплома или магистрирал ако е достапен) (треба да биде со печат Apostille или заверен препис од страна на Министерството за надворешни работи и преведени на украински јазик)
 • Генералниот медицински Фитнес сертификат (треба да биде со печат Apostille или заверен препис од страна на Министерството за надворешни работи и преведени на украински јазик)
 • Писмо за согласност од Министерството за образование, (За Западна Африка Нигерија )
 • Општо здравје- Лекарско уверение издадено најмалку два месеци пред влезот во Украина .
 • Преведени на украински и заверена кај нотар или Украинската амбасада (Мора да бидат заверени од страна на Министерството за здравство за Западна Африка , Нигерија )
 • Медицински сертификат покажува отсуство на СИДА / ХИВ (треба да биде со печат Apostille или заверен препис од страна на Министерството за надворешни работи и преведени на украински јазик)
 • Здравствено осигурување покрива една година / за некои земји само за Патување период
 • Спонзорство Писмо од родителите / човек кој се случува да ги поднесе трошоците за студент за време на престојот / студирање во Украина . (Тоа не е услов за сите националности)
 • Извод од банка за да се докаже финансиска способност. (Тоа не е услов за сите националности)
 • 8 пасош фотографии (3.5 x 4.5)
 • До и од воздух билет важи за една година.
 • Виза Потврда писмото испратено до Амбасадата на Министерството за надворешни работи на Украина
 • Студентот треба да се провери со Украинската амбасада во неговата / нејзината земја на постојан / привремен престој. Украинската амбасада не бара руски / украински превод за некои народностите.

Услови за прием 2018-2019 е отворена во Украина

Сите странски студенти се добредојдени да учат во Украина. Може да се применува со украинскиот прием Центар.

Услови за прием канцеларија во Украина

Е-пошта: ukraine.admission.center@gmail.com Viber / Whatsapp:(+380)-68-811-08-39 адреса: Nauki авенија 40, 64, Харков, Украина. АПЛИЦИРАЈ СЕГА
Аплицирај онлајн Глобална прием Центар Контакт и Поддршка