`

Lviv

Lviv is a student city
 • 00

  ditë

 • 00

  orë

 • 00

  minuta

 • 00

  sekonda

Lviv është një qytet unik in which history, kulturë, mentaliteti i dy botëve - Lindjes dhe Perëndimit - shkrihen tolerantly. Është interesante të theksohet se qyteti shtrihet në distancë të barabartë nga Krimea (ose, në mënyrë specifike, qyteti i Theodosia), Ish-Kafa mesjetare, dhe Venecia. qartë, Pozita gjeografike Lviv në kryqëzimin e kulturave dhe qytetërimeve botërore ka ndikuar në atmosferën e saj të paimitueshëm. Përkundër shumë vuajtjet e sjella nga luftrat e shumta gjatë shekujve të gjatë të historisë Lviv-së, Monumentet arkitektonike e qytetit ka mbetur pothuajse i paprekur.

Lviv është një qendër e madhe rajonale, zënë sipërfaqe prej 155 sq. kilometra. për 730,000 njerëzit banojnë përgjithmonë në Lviv. Shumica e popullsisë së qytetit është i përbërë nga ukrainasve etnike, pse komunitetet e tjera të tilla si polet, çifutët, grekët, gjermanët, armenët, rusët, etj. janë të përfaqësuara edhe.

Lviv është një qytet i nxënësve. për 150,000 studentët studiojnë në institucionet e arsimit të lartë me një gamë të gjerë të specializimeve. Sipas anketave të opinionit publik, Lviv është qyteti i dytë më i popullarizuar në Ukrainë pas kryeqytetin e saj - Kyiv. Duke filluar nga dhjetori 1998, pjesa qendrore e qytetit është përfshirë në trashëgiminë kulturore dhe historike të UNESCO-s. 20% të gjitha monumentet arkitektonike janë të vendosura në Lviv.

Lviv është një muze ajër të hapur and the embodiment of the Ukrainian culture and European charm, panorama paharrueshme, dhe monumentet unike të arkitekturës, traditat e vjetra dhe, me siguri, kafe me salcë në legjendar shtëpitë kafe Lviv. Guests janë të magjepsur nga atmosfera e veçantë e qetësisë madhërishëm mbretëron në qytet dhe të këndshëm goditës mikpritjen e banorëve lokalë.

Lviv është qyteti i universiteteve të shumta të vjetra, institucione unike shkencore dhe arkivat, dhe bibliotekat dhe muzeumet e famshme. Ju mund të shëtitje në lidhje me rrugët e qeta, çdo herë duke zbuluar diçka të re dhe interesante për veten tuaj.

pranim 2017-2018 është e hapur në Ukrainë

Të gjithë studentët e huaj janë të mirëpritur për të studiuar në Ukrainë. Ju mund të aplikoni me Qendrën Pranimi Ukrainës.

Zyra Pranimi në Ukrainë

Email: ukraine@admission.center Viber / Whatsapp / Telegram: +38 (063) 654-09-52 Adresë: nauki Avenue 40, 64, Kharkiv, Ukrainë. APLIKO TANI
aplikoni online Center Global Pranimi Kontaktet dhe Mbështetje