`

Studimi në Ukrainë

Studimi në Ukrainë. Educational system in Ukraine.
 • 00

  ditë

 • 00

  orë

 • 00

  minuta

 • 00

  sekonda

The sistemi i arsimit ukrainisht provides excellent quality and is well developed. Një nga detyrat më të rëndësishme për autoritetet qendrore dhe lokale është që të japë mundësi të barabarta në marrjen e arsimit të cilësisë së lartë për të gjithë qytetarët e Ukrainës.

Atje jane 15000 institucionet për përgatitjen parashkollore. Sipas shkollës së mesme Kushtetutës merr pjesë qendrore në sistem dhe është i lirë dhe mjaft e arritshme. 7 millions of students attend 21900 shkolla. Sektori privat në arsimin e mesëm është i parëndësishëm. Totalisht, atje jane 200 shkolla private (1% e të gjithë shumës së nxënësve).

Tranzicioni i shkollës së mesme nga 10 (11) te 12 sistemi i nivelit, sipas standardet evropiane, është duke u zhvilluar tani. për më tepër, nuk ka asnjë ndryshim në përmbajtjen e Ukrainës (post-sovjetike) arsimi i mesëm nga standardet e shkollës së mesme të vendeve të tjera evropiane.

You can take vocational education in 950 technical institutions on the base of lower secondary education and upper secondary education. Në sistemin ukrainas të Arsimit Kolegjin e mëtejshme Arsimit të bëjë me pjesën e poshtme të arsimit të lartë.

Arsimi i lartë

Duke pasur më shumë se 1 million, Institucionet e studentëve të arsimit të lartë në Ukrainë formojnë një sistem i cili e konsideron të jetë një nga më të mëdhatë në botë. Në Ukrainë mund të merrni arsimin e lartë në universitete (akademitë, institutet) akredituar në nivel 3-4. pas 4 vjet duke studiuar ju mund të merrni diplomë Bachelor, 5 vjet është për specialistët, pesë e gjysmë apo 6 vjet Masters Degree. Ndër të gjitha gradë e numëruara Specialist është më popullor.

Kursi i arsimit të lartë përfshin vendosje të punës, kur studentët kanë mundësi për të fituar përvojë. Njohja e kualifikimeve të fituara është prioritet i shtetit. In case of successful graduation of a university students get the. Diploma no matter what form of property it refers to. Transkripti i listës subjektit me shenjat është bashkangjitur diplomës. Edhe pse shteti garanton përputhshmërinë me standardet e kualifikimit, punëdhënësi merr në konsideratë se si autoritativ universiteti is.Today, you can get the education in 290 universitetet, akademitë dhe institutet e Ukrainës të nivelit 3-4 të akreditimit. Midis tyre ka 220 institucionet shtetërore, 70- jo shtet.

Studentët ndërkombëtare

Studentët ndërkombëtarë të marrë arsimin e lartë në universitete, akademitë dhe institutet që nuk janë akredituar vetëm, por edhe të ketë një licencë të veçantë për të mësuar studentët e huaj. Të gjitha universitetet, nga më i Lista e Qendrës Pranimi Ukrainës possess the license. Ministria e Arsimit dhe Shkencës e Ukrainës kontrollon cilësinë e shërbimeve arsimore bëhet për studentët e huaj.

Studentët ndërkombëtarë të fillojë studimin e tyre me vitin e themelimit.

Ai përfshin një kurs të Ukrainës (rusisht) gjuha dhe disa prej subjekteve të plotë, sipas profesionit të ardhshëm. Arsimi edhe më tej po vazhdon së bashku me studentët e Ukrainës. ( medium English është gjithashtu në dispozicion megjithatë)

pranim 2018-2019 është e hapur në Ukrainë

Të gjithë studentët e huaj janë të mirëpritur për të studiuar në Ukrainë. Ju mund të aplikoni me Qendrën Pranimi Ukrainës.

Zyra Pranimi në Ukrainë

Email: ukraine.admission.center@gmail.com Viber / Whatsapp:(+380)-68-811-08-39 Adresë: nauki Avenue 40, 64, Kharkiv, Ukrainë. APLIKO TANI
aplikoni online Center Global Pranimi Kontaktet dhe Mbështetje