`

Odessa National University Detare

Odessa National University Detare
 • 00

  ditë

 • 00

  orë

 • 00

  minuta

 • 00

  sekonda

Odessa është e njohur si "SEA GATE i kombit". And any gate is intended to open. Me këtë synim në mendje 80 years ago there was established “Vodniy Institute” – Water Transport Institute – the most marine and the most Odessalike of all.

Odessa National University Detare (ONMU) a versatile educational institution, which prepares graduates of all educationalqualifying levels (beqar, specialist, mjeshtër) for full maintenance of personnel requirements for maritime and river branch.

Ajo është themeluar në qershor, 12 1930 as the Odessa Institute of Water Transport Engineers. Në Maj 1945 the Institute was named as Odessa Institute of Marine Fleet Engineers. Në 1994 the Institute was renamed into the Odessa State Maritime University.

Considering national and international significance of the results of University’s activity and its important contribution into development of education and science, the University was awarded with National status by the Decree of the President of Ukraine on February, 26 2002.

The ONMU is under direct subordination of the Ministry of Science sand Education of Ukraine and has got the IV-th (më i lartë) level of accreditation.

Në 2003 the ONMU successfully completed the certification of international quality management systems ISO 9001: 2000.

The University is a member of the European Association of Universities (WATER), South East European Association of Transport Researches (SETREF), International Association of Maritime University (IAMU), dhe Magna Charta Universitatum. The ONMU is the Coordinator of the University Network of Central European Initiative (CEI) në Ukrainë.

që nga 1995 ONMU participated in Trans-European Programs of Cooperation (TACІS -Tempus) dhe Programet CEI.

Odessa National Maritime University has trained staff for maritime industry of foreign countries since 1950. For this period there has been prepared graduates for 90 vendet e Evropës, Azi, Africa and Latin America.

Struktura e Universitetit përfshin 7 faculties which prepare specialists on 12 Specialitete dhe kryejnë rikualifikimin e personelit.

Procedura për njohjen e kualifikimeve të huaja arsimore

Me qëllim të zbatimit të kursit të shtetit strategjik të integrimit të arsimit kombëtar në mjedis arsimor ndërkombëtar, lehtësimin e mobilitetit akademik si metodë e përhapjen e vlerave intelektuale arsimore, Qeveria e Ukrainës ratifikuar në 2000 Konventa për njohjen e kualifikimeve të arsimit të lartë në rajonin e Evropës (Lisbon, 11 marsh 1997).

prandaj, sistemi shtetëror i vlerësimit zyrtar të certifikatave të huaja në fushën e arsimit është e rregulluar me dispozitat e dokumentit të përmendur më lart, dhe nga Rekomandimet e sesionit të dytë të Komitetit të Komitetit të Konventës së Lisbonës mbi Njohjen (Riga, 6 korrik 2001), anëtar i cili është përfaqësues i Ukrainës - kreu i departamentit të licencimit dhe akreditimit të Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës së Ukrainës, Zoti. Volodymyr Ivanovych Domnich.

Efikas (qartë, specifik, i jashtëzakonshëm, preferencial, thjeshtuar, automatik) parimet dhe kriteret e vlerësimit të kualifikimeve të huaja janë përfshirë në përmbajtjen e marrëveshjeve dypalëshe më të ndërkombëtare për njohjen e ndërsjellë dhe ekuivalentimit të dokumenteve për arsimin dhe gradat akademike, sipas të cilit përcaktimi i barazisë është e garantuar kryesisht për ato ekzemplarëve të dokumenteve, të cilat janë miratuar zyrtarisht (i adoptuar) nga qeveritë.

prandaj, procesi i njohjes së ndërsjellë të kualifikimeve arsimore rregullohet nga Ukraina me 14 shtetet, duke përfshirë: Republika e Estonisë, Republika e Uzbekistanit, Republika e Bjellorusisë, Republika hungareze, Republika Popullore e Kinës, Rumani, Republika Sllovake, Republika e Azerbajxhanit, Federata Ruse, Republika e Armenisë, Republika e Bullgarisë, Republika e Moldavisë, Turkmenistan, Republika e Kazakistanit.

Procedurat për njohjen e kualifikimeve të huaja arsimore, do të kryhet nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës së Ukrainës, domethënë, nga departamenti i licencimit dhe akreditimit, ku aplikantët ose personat e tyre të autorizuar duhet të dorëzojnë dokumentet e tyre për arsimin për të për njohjen.

Të gjitha dokumentet e paraqitura për shqyrtim në mënyrë që të njohin kualifikimet arsimore pranohet, me kusht që ato janë legalizuar nga organet e Ministrisë së Punëve të Jashtme të Ukrainës dhe të shoqëruar me kopjet e tyre të noterizuara dhe përkthimi.

Aplikacionet pretendentë "për njohjen do të konsiderohet në mënyrë individuale brenda një periudhe jo më shumë se katër muaj nga data e marrjes së të gjithë informacionin e nevojshëm.

Listën e dokumenteve që duhet të paraqiten për njohjen e kualifikimeve të arsimit duhet të përfshijë:

 • Aplikimi personal i një pretendues për njohjen, që duhet të përcaktojë qëllimin e njohjes, si edhe ndërgjegjësimin e procedurave per procesin e njohjes;
 • origjinale dhe kopje të dokumentit për arsim;
 • Kopja origjinale dhe shtojcën e dokumentit për arsimin specifikuar listën e subjekteve me numrin e përgjithshëm të orëve të studimit, nota përfundimtare, Lista e punimeve praktike, gazeta afat dhe të diplomuar, komponentëve të tjerë të procesit arsimor;
 • përkthimi i dokumenteve në fjalë në gjuhën e shtetit;
 • marrja në pagesën e vlerës së procedurës për njohjen e kualifikimeve të arsimit.

Përveç dokumenteve të sipërpërmendura, Ministria e Arsimit dhe Shkencës e Ukrainës do të marrë me kërkesë nga autoriteti kompetent informacionin mbi statusin e institucionit arsimor, që i dha kualifikimin, dhe, nëse është e nevojshme, në lidhje me vërtetësinë e lëshimit të dokumenteve.

Kur vlerësimin e kualifikimeve të huaja, prioritet do t'i jepet rezultateve të arsimit, Cilësia e programit mësimor, dhe kohëzgjatja e arsimit. Ajo është menduar, që të paktën 75% e subjekteve që kanë të bëjnë në mënyrë profesionale nga programi i trajnimit të kualifikimit të huaj duhet të pajtohen, nga lista dhe fushëveprimin e orëve të studimit, me standardet shtetërore të përmbajtjes dhe qëllimit të trajnimit arsimor dhe profesional të aplikueshme në Ukrainë. Ajo do të konsiderohet të jetë e mundur për të njohur e kualifikimit të huaj si të barabartë me atë kombëtar, por jo që zbatohen nga një pretendues, por kryesisht afër nga përmbajtja e programit mësimor.

Për njohjen e vendimit të saj për njohjen, Ministria e Arsimit dhe Shkencës e Ukrainës do të lëshojë një dokument në formën që do të përcaktohet nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës së Ukrainës.

Në rast të një vendimi negativ, Ministria e Arsimit dhe Shkencës së Ukrainës njofton aplikuesin për njohjen e arsyet e refuzimit të njohin kualifikimet arsimore, dhe do të sigurojë informacion në lidhje me masat që do të merren nga ana e tyre në mënyrë që të marrë njohje të tillë më vonë.

Vendimi i Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës së Ukrainës në refuzimin për të njohur e kualifikimeve të huaja mund të kundërshtohen në përputhje me procedurat e parashikuara në legjislacionin në fuqi.

pranim 2018-2019 është e hapur në Ukrainë

Të gjithë studentët e huaj janë të mirëpritur për të studiuar në Ukrainë. Ju mund të aplikoni me Qendrën Pranimi Ukrainës.

Zyra Pranimi në Ukrainë

Email: ukraine.admission.center@gmail.com Viber / Whatsapp:(+380)-68-811-08-39 Adresë: nauki Avenue 40, 64, Kharkiv, Ukrainë. APLIKO TANI
aplikoni online Center Global Pranimi Kontaktet dhe Mbështetje