`

National University Medical Donetsk

Study medicine in Donetsk National Medical University. Mbbs kurse në Ukrainë.
 • 00

  ditë

 • 00

  orë

 • 00

  minuta

 • 00

  sekonda

M.Gorky Donetsk National University Medical "DNMU" is the best and the largest medical university of Eastren Europe. M.Gorky Donetsk National University Medical "DNMU" është themeluar në vitin 1930 si M. Gorky Institute Medical Donetsk. Në 1994 DNMU i është dhënë statusi i Universitetit dhe në 2008 DNMUka marrë statusin e Universitetit Mjekësore Kombëtare dhe ajo u riemërua në M.Gorky Donetsk National University Medical. DNMU llogaritet si një prej shkollës më të mirë mjekësore në Ukrainë dhe në gjithë zonat Evropë.

Universiteti është i njohur si DNMU dhe kjo është emri i shkurtuar i M.Gorky Donetsk National University Medical.

M.Gorky Donetsk National University Medical "DNMU" ishte universiteti i parë mjekësor i Ukrainës e cila u njoh nga Organizata Botërore e Shëndetësisë (KUSH) dhe nga Drejtoria e I-Med Schools. M.Gorky Donetsk National University Medical (Institute Medical Kirovohrad) është i regjistruar me botën listën e Universiteteve mjekësore.

M.Gorky Donetsk National University Medical "DNMU" ishte universiteti i parë mjekësor në Ukrainë dhe në Evropën Lindore që filloi fakultetet e Mjekësisë dhe Stomatologjisë në gjuhën angleze për studentët e huaj në 1991 pas pavarësisë së Ukrainës.

M.Gorky Donetsk National University Medical "DNMU" vërtetohet sipas më të lartë (i katerti) Niveli i akreditimit. The M.Gorky Donetsk National Medical University "DNMU" Aktivitetet konfirmoni me Kushtetuta e Ukrainës, legjislacioni ukrainas, akteve të nxjerra nga Presidenti dhe Kabinetit të Ministrave të Ukrainës, Decrees of the Health Department and Education Department of Ukraine, Rregullat University.

M.Gorky Donetsk National University Medical "DNMU" është më tërheqëse për studentët e huaj në mesin e universiteteve të tjera të Ukrainës mjekësore për shkak të është e rangut më të lartë, Niveli i lartë i trajnimeve të specializuara, laboratorë të teknologjisë së lartë, njohja e mirë e gjuhës angleze të stafit, sistemi Kampusi i DNMU.

 

Sot më shumë se 15000 studentët janë duke studiuar në tetë fakultetet e M.Gorky Donetsk National University Medical "DNMU". Midis tyre ka lidhje me 4200 studentë të huaj nga Rusia, Gjeorgji, Armeni, Azerbaixhan, Turkmenistan, SHBA, Britani e Madhe, Gjermani, Poloni, Greqi, Izrael, Turqi, Indi, Nepal, Srilanka, Kinë, Malaysia, Mauritius, Pakistan, Gana, Nigeri, Kamerun, Peru, Palestinë, Iran, Irak, Kuwait, Jordan, Siria, Tunizi, Kenya, Namibia, Zambia, Liban dhe nga vendet e tjera studimi në nivel DNMUnë momentin. Për shkak të nivelit të lartë të trajnimit të specialistëve dhe tarifat e ulëta në mënyrë të konsiderueshme për shkollim, DNMU është një nga Universitetet më tërheqëse Ukrainës mjekësore për të huajt.

Në total më shumë se 52,000 mjekë të kualifikuar, Shkencëtarët njohur, Kërkuesit, Organizatorët e shërbimeve shëndetësore nga Ukraina, Rusi, CIS vendet e tjera dhe, si dhe nga 96 vende të botës nga Afrika, Azi, Evropa dhe Amerika kanë diplomuar nga M.Gorky Donetsk National University Medical (Institute Medical Kirovohrad). Midis tyre ishin më shumë se 8000 studentët e huaj nga e gjithë bota, duke përfshirë 3 mjekët dhe 70 Kandidatët e Shkencave Mjekësore, për 200 klinike post-diplomuar (banorët).

Aktualisht personelit të përgjithshëm mësimor në M.Gorky Donetsk National University Medical "DNMU" është 1147.Në mesin e tyre janë 150 profesorë dhe 243 Profesorët Associate, Titulli akademik i mjekëve dhe kandidati i shkencave mjekësore janë përkatësisht 117 dhe 449 njerez. Në Donetsk Universitetin Mjekësor Kombëtar M.Gorky (DNMU) është anëtar i Akademisë Kombëtare të Shkencave të Ukrainës dhe dy anëtarë përkatëse të AMS të Ukrainës,4 laureatë të Çmimit Shtetëror të Ukrainës,18 shkencëtarë të shquar dhe inxhinierë,8 mjekë të shquar,2 punëtor nderuar e Arsimit të Ukrainës,37 anëtarë të plotë të shkencës akademitë departamenteve ndërkombëtar dhe, 1 Hero i Ukrainës.

M.Gorky Donetsk National Medical University “DNMU” (Institute Medical Kirovohrad) ka qenë e njohur më të mirë qendër trajnimi-metodike midis universiteteve mjekësore Ukrainës në 2001, 2002, 2003, 2004,2005,2006,2007,2008,2009,2010,2011 dhe është shpërblyer me certifikata nga Ukrainës Ministrisë së Shëndetësisë dhe Ministrisë së Arsimit.

 

Studentët e M.Gorky Donetsk National University Medical (Institute Medical Kirovohrad) mund të bëjë transferimin e kredive të tyre në çdo universitet tjetër mjekësor Evropian në çdo kohë pas përfundimit të vitit të parë të arsimit në DNMU. M.Gorky Donetsk National University Medical (Institute Medical Kirovohrad) is the regional centre for Bologna process managing in Ukraine. M.Gorky Donetsk National University Medical"DNMU" punon në mënyrë aktive për transferimin e studentëve nga universitetet e tjera evropiane për DNMU dhe nga DNMUme universitetet e tjera të Evropës dhe Amerikës. Transferimi në universitetet e tjera evropiane janë bërë nën Procesin e Bolonjës dhe universitetet e Kanada dhe SHBA në bazë të marrëveshjeve tëDNMU me këtë Universitete. M.Gorky Donetsk National University Medical (Institute Medical Kirovohrad) has signed for cooperation and for students transfer with almost 160 Universitetet e ndryshme të vendeve të ndryshme në mesin e tyre janë universitetet e CIS, Evropë, Kanadë, SHBA dhe disa vende arabe.

Fakultetet e Universitetit Mjekësore Kombëtare Donetsk:

 • Fakulteti i Mjekësisë së Përgjithshme 2
 • Fakulteti i Studentëve Ndërkombëtare
 • Arsimimi Postgradue në DNMU
 • Departamenti Premedical dhe përgatitore
 • Fakulteti i Infermierisë
 • Fakulteti i Farmacisë
 • Fakulteti i Stomatologjisë
 • Mjekësia parandaluese
 • Fakulteti i Pediatrisë dhe Shëndetit Publik
 • Fakulteti i Mjekësisë së Përgjithshme 1

pranim 2018-2019 është e hapur në Ukrainë

Të gjithë studentët e huaj janë të mirëpritur për të studiuar në Ukrainë. Ju mund të aplikoni me Qendrën Pranimi Ukrainës.

Zyra Pranimi në Ukrainë

Email: ukraine.admission.center@gmail.com Viber / Whatsapp:(+380)-68-811-08-39 Adresë: nauki Avenue 40, 64, Kharkiv, Ukrainë. APLIKO TANI
aplikoni online Center Global Pranimi Kontaktet dhe Mbështetje