`

Kharkiv Petro Vasylenko University Teknik Kombëtar i Bujqësisë

Kharkiv Petro Vasylenko University Teknik Kombëtar i Bujqësisë
 • 00

  ditë

 • 00

  orë

 • 00

  minuta

 • 00

  sekonda

Kharkiv Petro Vasylenko Kombëtare Universiteti Teknik i Bujqësisë është duke festuar përvjetorin e saj të 85-. KhNTUA është një institucion i njohur dhe të njohur të arsimit të lartë të nivelit 4 të akreditimit, e cila zë një vend të denjë në mesin e universiteteve të Kharkiv qendra të arsimit të lartë dhe Ukrainës.

E gjithë kjo ka filluar në 1930. Reforma e arsimit të lartë dhe të veçantë ka filluar në vend për shkak të një mungesë akute të specialistëve të kualifikuar.

në 12 Korrik, Këshilli i komisarët Popullore të Republikës Socialiste të Ukrainës sovjetike miratoi një rezolutë për themelimin e arsimit të lartë dhe institucionet e arsimit të lartë teknike dhe qenien e tyre transferohet në juridiksionin e komisariateve të njerëzve të duhur s. Pjesa "Dega Bujqësore» të paraparë themelimin e Institutit të mekanizimit dhe elektrifikimin e Bujqësisë në Kharkiv nga departamentet e mekanizimit të instituteve bujqësore në Kharkiv dhe Poltava.

Kharkiv Instituti i mekanizimit dhe Elektrifikimi i Bujqësisë (Khim) filloi trajnimin inxhinier mekanik të specializuar në riparimin dhe mirëmbajtjen e traktorë dhe makina fermë.

Themelimi i Institutit përkoi me fillimin e projekteve në shkallë të industrializimit të vendit dhe krijimi i prodhimit të fuqishme mekanizuar në bujqësi. Por reforma e arsimit nuk ishte i pajisur me bazën e nevojshme materiale dhe baza teknike dhe financa. Të gjitha këto imperfections prekur gjithashtu KhIMEA. Nuk ishte një mungesë akute të klasave, stafi i kualifikuar, teksteve, dhe pajisjet laboratorike. Kushtet e jetesës për nxënësit ishin larg nga të qenit e shkëlqyer si.

institutet

Instituti i Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike teknologjive i Arsimit dhe Kërkimeve

 • Departamenti i technotronics dhe inxhinieri teorike.
 • The department of automatization and computer integrated technologies.
 • The department of automized electric and mechanical systems.
 • The department of energy supply and power management.
 • The department of integrated electric technologies and processes.

Instituti i mekatronikës dhe Menaxhimit Sistemet e Arsimit dhe Kërkimeve

 • Departamenti i traktorëve dhe automobilave.
 • Departamenti i makinerive bujqësore.
 • The department of optimization of technological systems named after T.P. Yevsiukov.
  • Seksioni i trajnimit praktik.
 • Departamenti i cilësisë, standardizimit dhe certifikimit.
 • The ddepartment of job safety.
 • The department of physical training and sports.

Instituti i Biznesit dhe Menaxhimit i Arsimit dhe Kërkimeve

 • Departamenti i prodhimit, biznesit dhe menaxhimin e organizimit.
 • The department of accounting and audit.
 • The department of Economics and Marketing.
 • The department of Kibernetics.
 • The department of UESCO “Philosophy of Human Communication”, filozofia dhe historia Ukraine.
 • The department of culture.

Instituti i Shërbimit teknik i Arsimit dhe Kërkimeve

 • Departamenti i sistemeve teknologjike riparimit.
 • B. Departamenti Shabelnyk e sistemeve teknike dhe teknologjive blegtorale.
 • Departamenti i teknologjive të materialeve.
 • Departamenti V.Anilovych e forcës makineri, besueshmërinë dhe shërbimi teknik i makinave.
  • Sektori i shërbimit teknik të makinave
 • Departamenti i inxhinierisë sistemit dhe teknologji komplekse pyjore
 • Departamenti i teknologjive të transportit dhe logjistikës

Instituti i Ushqimit dhe Përpunimit teknologjive i Arsimit dhe Kërkimeve

Zyra e Dekanit për studentët e huaj

Qendra e Largësia dhe Correspondence Arsimit

Instituti i Post-Diplomës Arsimit i Arsimit dhe Kërkimeve

Instituti shkencore Zhvillimet e

pranim 2018-2019 është e hapur në Ukrainë

Të gjithë studentët e huaj janë të mirëpritur për të studiuar në Ukrainë. Ju mund të aplikoni me Qendrën Pranimi Ukrainës.

Zyra Pranimi në Ukrainë

Email: ukraine.admission.center@gmail.com Viber / Whatsapp:(+380)-68-811-08-39 Adresë: nauki Avenue 40, 64, Kharkiv, Ukrainë. APLIKO TANI
aplikoni online Center Global Pranimi Kontaktet dhe Mbështetje