`

ngeunaan Ukraina

ngeunaan Ukraina. Useful information for foreign studets
  • 00

    poé

  • 00

    jam

  • 00

    menit

  • 00

    detik

Ukraina mangrupakeun hiji nagara di Éropa Wétan. Ukraina tepung wates Bélarus ka kaler nu , Féderasi Rusia di wétan jeung kalér, Polandia, Slowakia jeung Hongaria di kulon, Romania jeung Moldova ka kidul-kulon nu. Kidul Ukraina téh dikumbah ku Laut hideung jeung Laut Azov.


Wewengkon Ukraina nyaeta 603,628 km², nyieun eta nagara panggedena dina buana Éropa. Titik pangluhurna di Ukraina nyaéta Mt. Hoverla di Carpathians, kalawan élévasi 2061 m (kira-kira 6762 ft).


on Agustus 24, 1991 parlemen Ukrania ngadopsi Act Kamerdikaan nu parlemen nyatakeun Ukraina salaku state demokratis independent. Ukraina mangrupakeun hiji nagara kahijian diwangun ku 24 propinsi, hiji républik otonom (Crimea).


Ukraina mibanda poténsi ékonomi nu penting. Sektor konci ékonomi nya éta industri. Ieu akun pikeun bagian greatest tina panghasilan nasional. Tatanén penting ogé.


Co-operasi jeung organisasi finansial internasional, jeung monetér internasional (IMF), bank internasional jeung Éropa rekonstruksi jeung tumuwuhna (IBRD jeung EBRD) mantuan pikeun ngawanohkeun program tina stabilisasi finansial jeung mikat daya kiridit hak husus ka ékonomi nagara.


Ukraine ngabogaan lolobana sedeng buana iklim. Présipitasi ieu sebaran disproportionately; eta pangluhurna di kulon jeung kalér jeung panghandapna dina wétan jeung tenggara. Western Ukraina narima kira-kira 1,200 milimeter (47.2 di) présipitasi taunan, bari Crimea narima kira-kira 400 milimeter (15.7 di). Winters rupa-rupa ti tiis sapanjang Laut Hideung ka tiis darat leuwih tebih. Hiji suhu usum rata ti -8˚C ka -12˚C (ti + 17.6˚F ka + 3˚F). Di wewengkon Southern suhu usum ngeunaan 0˚C (+320F). Hiji suhu usum panas rata-rata: ti + 18˚C ka + 25˚C (ti + 64.4˚F ka + 77˚F) tapi salila daytime bisa ngahontal + 35˚C (+95f).


total nu populasi Ukraina ieu diperkirakeun di 45,426,200 dina Januari 2014. Kota panggedéna di Ukraina nya éta Kyiv (modal Ukraina). Ukraine ieu dicicingan ku wawakil 128 bangsa, nationalities, jeung etnik.


nagara basa Ukraina mangrupakeun Ukrania. Rusia, nu ieu basa resmi de facto Uni Soviét, loba diucapkeun, utamana dina wétan jeung kidul Ukraina. Aya sababaraha grup diomongkeun Crimean-Tatar, Romania, ngagosok, Hungaria jeung nu séjénna basa.

agama: Mukmin kagolong kana sababaraha agama. Ortodoks jeung Katolik Yunani (Katolik Ukrania tina sanggem Bizantium) nu pangbadagna.

Hryvna nyaeta tukeur nasional Ukraina. Eta geus tukeur nasional saprak September 2, 1996.


moderen budaya Ukraina geus loba di umum jeung budaya Rusia jeung Belarusian. Ieu téh cukup kaharti sakabeh tilu bangsa boga akar sajarah maranéhanana jeung asal ti Kievan Rus, tapi salila abad 13th maranehna mimiti ngembang jadi bangsa individu maranéhanana ayeuna. Sajarah mendemonstrasikan unggal bangsa nuju nyieun Kujang jeung carita ngeunaan jaman baheula sajarah anak. kajadian sajarah mindeng diinterpretasi ku cara hiji jelema kahayang nempo eta, tapi nu teu mean yén ieu téh cara kajadian nyata lumangsung.


Naha anjeun terang?

  • di luhur 500 kota Ukraina anu diadegkeun leuwih ti 900 sababaraha taun ka pengker, oge 4,500 desa Ukraina leuwih ti 300 taun.
  • Leuwih ti 150-rebu monumen budaya, sajarah, jeung arkeologi ngagambarkeun sajarah luar biasa rahayat Ukrania. 80 % tina monumen of Kyivan Rus epoch (IX – abad XII) nu ngumpul di wewengkon Ukraina.
  • Nu excavations tina kota kuna di Tira, Olvida, Chersonese, Panticapea dating ti B.C abad ka-5. ogé bénténg megah diwangun dina abad 14-15 ku Italians ti Genoa, nu aya di Crimea.
  • Langkung ti 600 museum ngawanohkeun fakta paling beredar jeung personalities sajarah jeung budaya Ukrania.
  • Ukraine geus géografi alus teuing jeung rupa-rupa, kaayaan cuaca, jeung alam endah. operator pariwisata Ukraina mertimbangkeun Laut Hideung jeung Crimea salaku tempat idéal pikeun mountaineering, bicycling gunung, climbing batu jeung diving. Gunung Carpathian aya tempat tradisional pikeun ski, mountaineering jeung kayaking.
  • Loba wewengkon Ukraina geus disimpen originalitas étnis maranéhanana. Ku kituna wisatawan boga kasempetan gede pikeun neangan acquainted jeung budaya nasional, lagu, tarian, jeung hidangan.

pangakuan 2017-2018 kabuka di Wikivoyage

Sadaya mahasiswa asing nu wilujeng sumping pikeun diajar di Wikivoyage. Anjeun bisa nerapkeun jeung Grendeng Center Ukrania.

kantor pangakuan di Wikivoyage

surélék: ukraine@admission.center Viber / Whatsapp / telegram: +38 (063) 654-09-52 alamat: Nauki Avenue 40, 64, Kharkiv, Wikivoyage. panawaran AYEUNA
panawaran online Grendeng Center Global Kontak & Rojongan