`

Cost of living in Ukraine

Cost of living in Ukraine. Foreign Students useful information
  • 00

    poé

  • 00

    jam

  • 00

    menit

  • 00

    detik

Pikeun diajar biaya hirup di Ukraina nyaéta lengkah penting pikeun sakabéh siswa asing. Ukraina mangrupakeun salah sahiji nagara Éropa cheapest nu ngajadikeun eta salah sahiji pilihan pangalusna pikeun nalungtik mancanagara di Éropa. Ti artikel ieu Anjeun bakal diajar ngeunaan harga akomodasi, kandaraan, kadaharan, lawon jeung umum biaya hirup di Wikivoyage. Ogé Anjeun bakal diajar sababaraha tips dipake keur siswa foreing di Wikivoyage. Ukrania Grendeng Center analyzed prices in Ukraine and thats our report:

Duit jeung tukeur di Wikivoyage

Saméméh urang ngamimitian ngawangkong ngeunaan harga, Kami rek ngabejaan ka maneh ngeunaan duit di Wikivoyage.

tukeur Nasional nyaéta Ukrania Hryvnia (UAH). 1 USD = 25 Hryvnia.

Nu tukeur nasional Ukraina niatna rubuh sababaraha taun aho. Najan kanyataan yén ieu masalah gede keur nagara, geus kauntungan gede pikeun mahasiswa asing. Now you can get more for the same money if you took USD dollars with you.

Anjeun teu bisa mayar di dollar atawa tukeur séjén. Only the hryvnia allows for payment. Sadaya tukeur asing bisa disilihtukeurkeun di bank, kantor ukar, stasion kareta jeung bandara. Ieu teu masalah. cabang Bank pisan umum. Kami ngarékoméndasikeun teu make kantor ukar di bandara. Laju paling nguntungkeun dina cabang bank sacara.

bantuan

Ampir kabéh paguron luhur di Ukraina geus hostels sorangan. siswa International bisa hirup aya. Harga pikeun kamar di asrama bakal ti $ 40 USD ka $ 100 USD. Dina loba kasus Anjeun bakal hirup aya jeung 1 atawa 2 roommates.

Sababaraha mahasiswa resep nyewa hiji datar. Dina sababaraha kasus, lamun maranehna nyewa datar pikeun sababaraha bangsa, bisa leuwih nguntungkeun.

Kisaran harga pikeun apartemen pisan luhur. Eta gumantung kana kota, ukuran apartemen jeung lokasina (puseur atawa suburb).

pikeun examle, Anjeun bisa nyewa 1 kamar datar pikeun $ 100 USD jauh ti puseur. Atawa komo di puseur di kota leutik.
3 kamar datar bakal ngarugikeun anjeun $ 600 USD and more. The cost of an apartment depends on the state of repair of the apartment and furniture. We strongly recommend students to specify the presence of furniture before renting an apartment. Most of the students live in the hostel and pay no more than $ 70 per bulan. Those who rents an apartment, biasana mayar teu leuwih ti $ 150. Eta sadaya gumantung kana kabutuhan Anjeun.

Kota paling mahal anu Kyiv, Odessa. Little murah nu Lviv, Kharkiv, Dnipropetrovsk.

kota saperti Kherson, Mykolaiv, Poltava, Ivano-Frankivsk, Chernivtsi bakal leuwih murah batan kota di luhur.

kandaraan

Ogé item penting pengeluaran. biasana, lamun hirup di asrama a universitas sacara, eta ayana deukeut jeung anjeun teu kudu make angkutan pikeun ngahontal pikeun ulikan. Tapi, Anjeun masih hayang indit ka bagian séjén kota, indit ka geus fun atawa ngarambat kira-kira nagara.
Transportation is also very cheap in Ukraine.

Hiji-jalan tiket di angkutan lokal (beus, trem, sabwéy, trolley-bus, jsb) bakal ngarugikeun anjeun $ 0.4 USD - $ 0.7 USD.

pass bulanan keur subway dimimitian ti $ 8 USD ka $ 12 USD (aya sababaraha variasi pass).

taksi bakal ngarugikeun anjeun $ 2 - $ 3 USD plus $ 0.45 USD keur 1 km (dimimitian ti 5 km)

bengsin (1 liter) bakal ngarugikeun anjeun $ 0.85 - $ 1.05 USD

kadaharan

Ukraina mangrupakeun nagara agraris kalayan loba tradisi masak. pastikeun, upami Anjeun hoyong, you’ll learn a lot of interesting and tasty recipes. Here, urang jarang mesen pizza jeung kadaharan gancang di imah. biasana, they buy products on the market or in stores and cook it at home themeselves. Urang ajak siswa lakonan hal nu sarua, eta pisan ekonomis jeung satisfying.

jalma Lokal mindeng meuli dahareun di pasar. Hal ieu kacida merenah, tapi urang nyarankeun siswa teu jadi langsung ngalakukeun. lebar, Anjeun teu gaduh pangalaman cukup tinggal di Wikivoyage, you can be cheated at the market.
Ieu téh leuwih sae pikeun make supermarket ritel badag, di dieu harga salaku low salaku balanja loba gampang.

Kalolobaan supermarket kawentar anu:

  • Amstor
  • ATB
  • ASHAN
  • Metro

Anjeun an minuhan eta madhab.

OKÉ, ayeuna ngeunaan harga:

  • Susu (1 liter) - $ 0.5 - $ 0.9 USD
  • White Roti - $ 0.35 - $ 0.5 USD
  • Sangu (1kg) - $ 0.8 - $ 1.1 USD
  • endog hayam (10) - $ 0.9 - $ 1 USD
  • Kentang (1kg) - $ 0.4 - $ 1 USD (gumantung ti jaman taun)
  • cai (1.5 liter dina botol) - $ 0.3 - $ 0.5 USD
  • Botol anggur (0.5 liter) - $ 5 - $ 25 USD
  • Botol bir (0.5 liter) - $ 0.4 - $ 1 USD.
  • Cigarettes (Malboro) - $ 1 USD.

Ieu nomer saeutik produk, tapi urang mikir yén Anjeun tempo, nu harga nu bener low.

Pakean jeung outfits

titik dibantah. Urang teu bisa nyebutkeun yen baju anu pasti murah. We do not take into account the expensive branded items.

1 Pasangan jeans dimimitian ti $ 40 USD.

1 pakéan usum panas dimimitian ti $ 40 USD.

1 pasangan sapatu dimimitian ti $ 20 USD. Good running shoes are not cheaper than $ 100

Total ongkos hirup di Wikivoyage per bulan

Tangtosna, urang kabeh terang, anu biaya hirup gumantung kana jalma.
Batur hirup modestly sarta ampir teu méakkeun duit dina hiburan, jeung si sok mana ka boutiques paling fashionable jeung pihak.

Hayu urang kasampak di inohong ieu. Nu upah minimum di Wikivoyage, nurutkeun hukum, ngan $ 62 USD. The average salary of an IT specialist – 325 USD ,worker médis - $ 250, a man who has just started his career – 100-150 dollar.

janten, Anjeun tiasa ngarasa nyaman, belanja $ 200 per bulan (kaasup kamar nyewa di asrama nu).

Lamun can mampuh ngabalanjakeun $ 500 per bulan, Anjeun bisa hirup di susun gede, meuli hal beda jeung mindeng fun.

Punten Catet: waragad universitas SPP teu kaasup dina biaya ieu.

Admission 2017-2018 kabuka di Wikivoyage

Sadaya mahasiswa asing nu wilujeng sumping pikeun diajar di Wikivoyage. Anjeun bisa nerapkeun jeung Grendeng Center Ukrania.

kantor pangakuan di Wikivoyage

Email: ukraine@admission.center Viber / Whatsapp / telegram: +38 (063) 654-09-52 Address: Nauki Avenue 40, 64, Kharkiv, Wikivoyage. panawaran AYEUNA
Apply online Grendeng Center Global Kontak & Rojongan