`

Dnepr

Dnepr or Dnipropetrovsk is the largets industrial city in Ukraine
  • 00

    poé

  • 00

    jam

  • 00

    menit

  • 00

    detik

Kota Dnipro (urut Dnipropetrovsk) atawa Dnepr (Rusia) ieu situated dina Walungan Dnieper (Dnepr atawa Dnipro) di East-Tengah Ukraina , sarta ngabogaan populasi 1 juta (kota katilu di nagara dumasar populasi).
Badag sarta éndah, eta kota utama East-Tengah Ukraina.

Dnipro nyaeta hiji kota dinamis jeung lincah.

Kota anu héjo heran sapanjang walungan Dnieper luas sarta slow-pindah (Dnepr di Rusia, Dnipro di Ukrania) sarta ngabogaan embankments luar biasa, boulevards lila jeung taman lega.

Ieu ogé mayor puseur industri-téknologi luhur, pendidikan, mesin-wangunan, metallurgy jeung dagang. Kota teu ngan kasohor industri komérsial anak, tapi ogé pasir héjo sarta sajarah jero.

Nu pakampungan benteng heubeul geus eksis saprak tengah abad ka-16. Kota anyar diadegkeun dina 1776 ku Pangeran Rusia, Potemkin ku runtuyan Catherine II, Ratu ti Kakaisaran Rusia sarta disebut Yekaterinoslav (Ekaterinoslav) ti 1776 ka 1926. salila 1918 ngaran kota sacara ieu Sicheslav (Nu Maha Suci pikeun Sich '/ Bénténg tina Cossacks).

Dnipro (Dnipropetrovsk) geus puseur utama industri baja ti awal abad ka-20 nepi ka kiwari. Ieu ogé didominasi dina industri machinebuilding jeung aero-spacebuilding saprak 1950-an.

pangakuan 2018-2019 kabuka di Wikivoyage

Sadaya mahasiswa asing nu wilujeng sumping pikeun diajar di Wikivoyage. Anjeun bisa nerapkeun jeung Grendeng Center Ukrania.

kantor pangakuan di Wikivoyage

email: ukraine.admission.center@gmail.com Viber / Whatsapp:(+380)-68-811-08-39 alamat: Nauki Avenue 40, 64, Kharkiv, Wikivoyage. panawaran AYEUNA
larapkeun online Grendeng Center Global Kontak & Rojongan