`

Ivano-Frankovsk

Ivanko-Frankivsk. Ukraine
  • 00

    poé

  • 00

    jam

  • 00

    menit

  • 00

    detik

Ivano-Frankivsk, is the capital city of the Ivano-Frankivsk Oblast which lies to the west in Ukraine. Ieu téh hiji kota nu kawilang leutik jeung populasi kasarna 205,000 jelema. Ukuran kota ngan nambihan ka pesona anak.

Ivano-Frankivsk dimimitian hirup salaku benteng nu diwangun pikeun nangtayungan Pasamakmuran Polandia-Lituania ti ngulang invasions Tatar. benteng ieu hiji kasuksésan gede jeung teu lila saméméh kota-benteng mimiti tumuwuh dina kasalametan nu disadiakeun ku fortification ieu. Eta munggaran disebutkeun dina sajarah di 1662 lamun ieu dibales hak Magdeburg. Kota indit asup pikeun salamet teu ngan serangan Tatar tapi ogé maranéhanana dorong kana eta ku patogén gaya Turki jeung Rusia. Nu Renaissance ieu periode tumuwuhna éksténsif jeung rebuilding, nu ngakibatkeun eta jadi hiji kota rada leuwih picturesque. Dina kanyataan eta miboga nu nick-ngaran 'Leopolis saeutik’ - Leopolis keur ngaran Latin pikeun Lviv. Ieu ogé di kira-kira waktu ieu nu Ivano-Frankivsk, Ukraine, jadi hiji puseur penting budaya Arménia.

Sanggeus Polandia ieu dibagi nepi di 'Partitions tina Polandia', Ivano-Frankivsk datang dina aturan Austria saméméh ragrag dina domain nu otonom Karajaan Galicia jeung Lodomeria. 1919 ieu waktu ngagalura keur Ivano-Frankivsk nya éta subjek loba Patempuran Polandia-Ukrania. Ieu pamustunganana réngsé nepi salaku Républik Polandia Kadua, porsi salaku ibukota Stanislawow Voivodship. antukna, di 1939 ieu nyerang ku gaya Jerman jeung Soviet sarta napel ka RSS Ukraina. Loba populasi Yahudi ieu ditelasan salila penjajahan Nazi, nu ieu periode pisan hanjelu dina sajarah kota.

antukna, di 1962, ngaran ieu robah jadi Ivano-Frankivsk sanggeus panulis Ukrania Ivan Franko. Taun 1990-an nempo eta jadi salah sahiji puseur tina gerakan kamerdikaan Ukrania. Dinten ieu kota nangtung nepi proudly di katuhu sorangan. Ieu téh hiji kota geulis jeung boh sajarah victorious jeung hanjelu nu metot ngajajah kudu boga waktu. Naha teu nganjang Ivano-Frankivsk waktos salajengna basa Anjeun aya di Ukraina jeung manggihan naon geus nawarkeun pikeun diri?

pangakuan 2017-2018 kabuka di Wikivoyage

Sadaya mahasiswa asing nu wilujeng sumping pikeun diajar di Wikivoyage. Anjeun bisa nerapkeun jeung Grendeng Center Ukrania.

kantor pangakuan di Wikivoyage

surélék: ukraine@admission.center Viber / Whatsapp / telegram: +38 (063) 654-09-52 alamat: Nauki Avenue 40, 64, Kharkiv, Ukraine. panawaran AYEUNA
panawaran online Grendeng Center Global Kontak & Rojongan