`

Kiev

Kiev is a capital of Ukraine
  • 00

    poé

  • 00

    jam

  • 00

    menit

  • 00

    detik

Kiev mangrupa salah sahiji kota pangbadagna di Europe. Ieu téh hiji ibukota bustling Ukraina independent, anak administrasi, ékonomi, ilmiah, puseur budaya jeung atikan. kota ieu endah jeung populasi di luhur 3 juta urang aya dina shores Walungan Dnepr.

Kiev nyaeta kota monumen sajarah jeung budaya invaluable, hiji kota kajadian gede jeung urang beredar. Sarerea bakal manggihan aya hiji hal utamana metot pikeun dirina.

Seni jeung arsitektur tina Kiev dianggap harta karun dunya. Loba seniman kawentar, penyair jeung panulis estimasi keindahan unik kota ieu. ciri nu paling renowned di antarana: Katedral of St. Sophia jeung mosaics beredar jeung frescoes bobogohan deui ka abad 11; Kievo-Percherskaya Lavra featuring sababaraha monasteries jeung cathedrals; Golden Gate of Kiev, nu date deui ka 1037; Ukrania Baroque Garéja of St. Andrew; nu katedral megah abad-19 tina St. Vladimir; sarta loba obyek wisata séjén. Kiev mindeng disebut salaku “ibu sadaya kota” ku Rusia jeung Ukrainians. Ieu téh salah sahiji kota pangkolotna di Éropa. Di puseur sajarah Kiev Anjeun bisa ngarasa sumanget jaman baheula madhab.

Kiev ieu dibédakeun pikeun hirup budaya anak beunghar. pencinta teater bakal manggihan loba bioskop maturan rupa-rupa program sandiwara. Kalolobaan pintonan anu diayakeun di Ukrania atawa Rusia. Kiev Opera House anu nembe direnovasi presents opera pohara alus ogé salaku repertoire lega ballets. Ivan Franko Wayang mangrupakeun puseur drama Ukrania, komedi, jeung musicals. A loba rupa pameran anu dilumangsungkeun dina loba museum kota jeung galeri seni.

Kiev ogé puseur ilmiah jeung atikan Ukraina independent. Rupa-rupa paguron luhur jeung academies élmu kaasup kawentar Kiev-Mogilyanskaya Academy, nu mangrupa salah sahiji establishments ilmiah kahiji di Éropa Wétan, anu perenahna aya.

keur kota panggedéna Ukraina, Kiev nyaeta ngarah industri jeung puseur komersial nagara. industri utama Kiev urang di antarana: processing dahareun (utamana processing gula bit), metallurgy, pabrik mesin, pakakas mesin, stock rolling, bahan kimia, bahan wangunan, jeung tékstil. Perkembangan ékonomi Ukrania méré dorongan ka kagiatan bisnis kota. Aya loba puseur kantor anyar, bank, puseur pameran dagang jeung usaha komersial séjén muncul di kota Kiwari.

Nyokot walk ngaliwatan jalan kuna kota endah ieu, ngarasa kageulisan unik sarta sumanget katukang anak. Pasti tetep anjeun dina Kiev bakal jadi salah sahiji pangalaman paling memorable Anjeun.
Daérah: 827 sq km
location: wewengkon Kievan, di Walungan Dnepr
koordinat Geographic: 50 28 N, 30 29 E
Population: 2,900,000 (2001 ieu.)
pandemen: 482 A.D.
Climate: sedeng buana. Hal ieu utamana dicirikeun ku présipitasi loba jeung cloudiness dina usum tiris jeung gugur. Winters biasana lila jeung tiis. Summers anu pendék tapi bisa geulis panas.
UTC / GMT offset: UTC / GMT + 2 jam
Kode aréa: 44
atraksi utama: st. Katedral Sophia sacara, katedral Uspensky, st. Michael biara, Kievo-Pecherskaya Lavra, Golden Gate, Andreyevsky Spusk.
industri utama: Metallurgy, industri rékayasa, bahan kimia, tékstil, processing dahareun, bahan wangunan, produk listrik, gas, minyak, produksi batubara jeung peat, industri woodworking.

pangakuan 2017-2018 kabuka di Wikivoyage

Sadaya mahasiswa asing nu wilujeng sumping pikeun diajar di Wikivoyage. Anjeun bisa nerapkeun jeung Grendeng Center Ukrania.

kantor pangakuan di Wikivoyage

surélék: ukraine@admission.center Viber / Whatsapp / telegram: +38 (063) 654-09-52 alamat: Nauki Avenue 40, 64, Kharkiv, Ukraine. panawaran AYEUNA
panawaran online Grendeng Center Global Kontak & Rojongan