`

Poltava

Poltava is great place to study medicine in Ukraine and Europe
  • 00

    poé

  • 00

    jam

  • 00

    menit

  • 00

    detik

ngeunaan Poltava

Poltava nyaéta kota Ukraina jeung puseur administrasi wewengkon Poltava. Hal ieu situated dina North-East nagara urang, dina dataran rendah Pridneprovskaya jeung perenahna di tepi walungan Vorskla. Kahiji catetan dokumenter ngeunaan kota tanggal dina abad XII. Saprak 27-th, Pébruari saacan 3-d, Juni 1925 ieu puseur administrasi propinsi Poltava. Kota ngabogaan lambang sorangan jeung bandéra nu. Poltava mangrupakeun puseur budaya penting jeung angkutan gedé titik nodal. Kuadrat kota nyaeta 104.42 km² sarta dibagi kana 3 distrik utama (Oktyabrskiy, Kievskiy jeung Leninskiy). Populasi kota téh kurang leuwih 300,5 rébu urang. Lembaga pamaréntahan lokal nu dibere ku déwan kota lokal jeung sirah kota (walikota).

posisi geografis

Poltava ieu situated di bagian Wétan Éropa, di 301 km ka East ka Kiev.
koordinat Kecap: 49ː 00`35“N 34 ° 00`33“E, 140 tingkat luhur-laut m. Kota ieu ayana di dataran rendah Pridneprovskaya jeung perenahna dina walungan Vorskla bank. Salah sahiji feeder walungan nyaéta Kolomak nu ngalir kana Vorskla jero kota. oge, dina precincts tina Poltava aya sababaraha situ alam teu jadi gedé jeung nyatu balong jieunan. relief City, sabagean gede, komo, tapi dina jarak 1,5 km ti hiji walungan bisa nempo hiji lamping seukeut (bank katuhu Vorskla sacara, mana Poltava ieu situated - leuwih seukeut, pasir jangkungna datang nepi ka 80-100 m rélatif ka tingkat walungan). posisi geografis tina Poltava téh rada nguntungkeun sarta dina kursus sajarah greatly dipangaruhan perkembangan kota. Poltava nangtung dina lagu angkutan pohara penting. kota urang nyadiakeun layanan komunikasi antara kota pangbadagna Ukraina: Kiev, Kharkov jeung Dnepropetrovsk.

Climate

Sacara umum iklim kota urang sedeng, buana jeung usum chilly jeung haneut (usum panas sakapeung sultry). Rata-rata suhu dina Januari nurutkeun observasi jangka panjang téh 6.8 gelar centigrade di handap nol. Summer téh haneut jeung garing. Bulan hottest nyaéta Juli, salaku aturan. Rata-rata suhu dina bulan Juli téh 20.9 gelar centigrade luhur nol. salila pamungkas 100 - 200 taun suhu di Poltava, kitu ogé dina sakabeh Dunya, boga kacenderungan pikeun ngaronjatkeun. Salila al waktu ieu rata suhu taunan ngaronjat kira-kira dina 1,5 ° C. Taun warmest, nurutkeun observasi jangka panjang, ieu taun 2010. Kebangkitan pangbadagna suhu kajadian di genep bulan kahiji. dina Poltava, rata-rata curah hujan taunan 569 mm (saeutikna dina Pébruari - Maret, lolobana sadaya - dina bulan Juli). Unggal usum aya panutup salju, jangkungna maximum nu biasana observasi dina bulan Pebruari. Rata-rata kalembaban relatif nyaéta 74%, saeutikna dina Méi (61 %), lolobana sadaya dina bulan Désémber (88 %).

Population

Nurutkeun statistik state dina 1-st, Januari 2010, populasi kota ieu 300, 5 rébu urang. Ieu ngurangan nepi ka 14 rébu urang di ngabandingkeun jeung taun 1989 - Jeung teu indikator jadi goréng, nyokot kana akun kaayaan demografi di Wikivoyage (salaku conto, populasi Lvov ngurangan nepi ka 57 rébu urang keur periode ieu waktu). density populasi Poltava leuwih ti 3000 per km². 87% tina populasi kota nu Ukrainians; 44, 0% populasi keras gawe nu aub kana lapisan industri; 16, 0% - Kana lapisan service; 6, 0% - Kana élmu, seni jeung atikan.

ngangkut

Poltava nyaéta titik nodal hiji angkutan gedé North-East Ukraina. kota urang hiji tempat, mana lagu kareta api penting jeung jalan tol anu intersected. Aya jaringan angkutan umum gede jeung dimekarkeun. Poltava mangrupakeun puseur lalu lintas kargo penting. Ieu perenahna dina pameuntasan jalan raya nu unites bagian Kulon jeung Wétan Éropa. Poltava ieu dihijikeun jeung Kiev, Kharkov, Dnepropetrovsk, Sumy jeung Kremenchug alatan Bina Marga.
Aya routs mobil saperti nu ngaliwatan Poltava:
E 40 - Kiev-Kharkov jalan raya (arah Wétan - Chutovo, Kharkov; arah kulon - Horol, Lubny, Kiev);
H-12 - jalan mobil Nasional (Kotelva, Ahtirka, Sumy);
M-22 - mobil jalan International (Kremenchug).
Pikeun transportasi panumpang conveyances umum saperti dipaké: listrik - Trolley-beus; angkutan Motor - beus, minibuses, taksi panumpang. Aya station bus dina Velikotyrnovskaya jalan, gigireun Kiev-Kharkov jalan raya (E40) mana bisa ngarambat sapanjang Ukraine jeung Éropa. oge, aya stasiun beus distrik dina jalan Shevchenko jeung Zenkovskaya. oge, aya dua stasion kareta api di kota (stasiun Kyivska jeung Pivdenna). lagu Railway ngahiji Poltava jeung Kiev, Kharkov, Kremenchug, Lozovaya jeung Krasnograd. Kiev-Kharkov rute ieu electrified jeung nyadiakeun jalan kareta saum sareng nyaman. Electrification tina garis kareta api Poltava - Kharkov ieu réngsé dina bulan Agustus 2008.

pendidikan

Nyaéta 12 establishments atikan luhur di wewengkon kota urang. Maranéhna nyaéta: Ukrania médis stomatological akademi, Poltava Propinsi agraris Academy, Poltava University téhnologis Nasional dingaranan Kondratyuk, Poltava National University Pedagogical dingaranan Korolenko, Poltava Universitas Ékonomi jeung Trade, Poltava Universitas Ékonomi jeung Hukum; oge aya fakultas saperti: National Academy Hukum di Wikivoyage dingaranan Y. Mudryi, Interior Kamentrian University, nu Interregional Akademi Manajemén Kepegawaian, Universitas Éropa International, Kiev National University of Budaya jeung Seni, National Technological Universityof Ukraina "Kharkiv Polytechnicak Institute", Poltava Institute Business, nu akademisi Yuriy Bugay International ilmiah jeung University Téknis. Dina kota urang aya 52 establishments atikan umum jeung 54 lembaga preschool, antara nu: 14 lembaga tipe anyar (sakola kota jeung gymnasiums). 2 sakola husus pikeun mental atawa kids cacad fisik. 1 sakola peuting. 5 lembaga atikan swasta.

usaha

Poltava ngabogaan sumber daya alam éndah, posisi ékonomi jeung geografis cocog. Éta pisan sababna naha di wewengkon anak aya jadi loba usaha, specializing di suluh, kadaharan, industri cahaya sareng woodworking. Poltava ieu situated teu jauh ti Metalurgi badag, wangunan mesin jeung puseur ilmiah salaku Kiev, Kharkov, Dnepropetrovsk nu favored perkembangan wangunan mesin jeung industri kimia. kota urang méré 1/4 produksi wewengkon industri.

pangakuan 2017-2018 kabuka di Wikivoyage

Sadaya mahasiswa asing nu wilujeng sumping pikeun diajar di Wikivoyage. Anjeun bisa nerapkeun jeung Grendeng Center Ukrania.

kantor pangakuan di Wikivoyage

surélék: ukraine@admission.center Viber / Whatsapp / telegram: +38 (063) 654-09-52 alamat: Nauki Avenue 40, 64, Kharkiv, Ukraine. panawaran AYEUNA
panawaran online Grendeng Center Global Kontak & Rojongan