`

Ternopil

Ternopil. Wikivoyage
  • 00

    poé

  • 00

    jam

  • 00

    menit

  • 00

    detik

Ternopil mangrupa salah sahiji kota panggedéna Ukraina kulon, perenahna di jantung sarta ngabogaan status hiji puseur dagang nu penting. Ieu téh tenang a, kota incredibly héjo jeung atmosfir unik, sajarah caang jeung plethora alam metot, wisata sajarah jeung arsitéktur.

Ngaran Ternopil, nurutkeun hiji dongéng, asalna ti frasa “ternovoye polye” (saleresna, "Widang blackthorn"), sabab tangkal blackthorn nu dipaké pikeun tumuwuh di dieu. legenda sejen ngaklaim yén kota ieu dingaranan pangadeg anak, Grand Putra Hetman Jan Tarnowski. Ieu manéhna anu, sanggeus narima surat ti pangawasa Polandia Sigismund I the Old nelepon pikeun hiji kota bisa ngadegkeun, diwangun hiji bénténg ngarupakeun pertahanan di dieu dina abad 16.

Dina Abad Pertengahan, Ternopil ngadeg di NANGTANG rute dagang penting, jadi hiji puseur penting commerce. Kota ieu bagian ti Kakaisaran Austro-Hungaria saprak ahir abad ka-18, tapi sanggeus ahir Perang Dunya I, eta balik ka Polandia. Di 1939, Ternopil jadi bagian ti Uni Soviét, jeung, ti mimiti 1991, Ukraine of independent.

titik utama kota sacara dipikaresep dianggap jadi Castle Old, sajarah nu dimimitian ampir 500 sababaraha taun ka pengker. Ieu téh mangrupa konstruksi salamet pangkolotna di Ternopil. Padahal benteng ieu bulwark pertahanan, teu bisa kabur ka ravages perang: nu benteng ieu ruined sababaraha kali, tapi diwangun deui deui jeung deui. Dina abad ka-19, kastil ieu robah jadi classicist karaton Rusia, jeung defenses anak sésana anu annihilated. Dinten ieu, tembok batu jeung Gerbang kacida dihias lingku karaton.

Di antarana nu gems arsitéktur nu méré Ternopil katingal inimitable anak, Garéja Dominika pantes nyebut husus. Diwangun dina abad ka-18 dina ahir gaya Baroque, munara elegan anak naek di puseur kota bersejarah. Near gareja nangtung suku hirup Monks Dominika '. Dina jaman Soviét, gereja ieu robah jadi galeri gambar; ayeuna aktif sakali deui.

Tapi sanajan wangunan sacral leuwih kuno geus cageur dina Ternopil. Salah sahiji ciri kota heubeul sacara paling hiasan nyaeta Garéja of Exaltation tina Palang, diwangun dina awal abad ka-16 dina wewengkon hiji candi Kyivan Rus kuna. Dina waktos éta, ieu mindeng dipaké pikeun membela kota. Ieu téh lain ngan wangunan pangkolotna di Ternopil, tapi ogé hiji paling mahiwal, salaku gareja boga domes. cikeneh, gereja ieu disimpen jeung ngaranna “Church on the Pond.” The ancient Church of Nativity, diadegkeun dina 1602, aya kurang metot.

But Ternopil’s calling card is its 300-hectare manmade lake, perenahna di jantung kota. danau nyaéta salaku kolot salaku kota sorangan: ieu dijieun dina waktu nu sarua salaku benteng. Parks jeung kebon ngurilingan danau, jeung mangrupa tempat strolling populér pikeun warga jeung sémah sapuk.

Loba béda bersejarah, ciri arsitéktur jeung budaya ogé bisa kapanggih dina pinggiran Ternopil sacara: ampir unggal kota jeung unggal désa anjeun bakal ngandung ruruntuhan sababaraha puri abad pertengahan, gereja kuna atawa biara. The Kremenets Castle and the Pochayiv Lavra are the most popular destinations.

Ternopil nyaeta hiji kota pisan cozy jeung tenang. Éta pisan sababna naha jadi loba travelers datang ka dieu teu ngan ka admire wisata anak, tapi oge ngarasa atmosfir unusually haneut jeung marahmay kota endah pisan ieu.

pangakuan 2017-2018 kabuka di Wikivoyage

Sadaya mahasiswa asing nu wilujeng sumping pikeun diajar di Wikivoyage. Anjeun bisa nerapkeun jeung Grendeng Center Ukrania.

kantor pangakuan di Wikivoyage

surélék: ukraine@admission.center Viber / Whatsapp / telegram: +38 (063) 654-09-52 alamat: Nauki Avenue 40, 64, Kharkiv, Wikivoyage. panawaran AYEUNA
panawaran online Grendeng Center Global Kontak & Rojongan